SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Tarladan sofraya

Tarladan sofraya

|
Neşe Mesutoğlu Esnek seçenekler sunan vejetaryen mutfağıyla dikkat çeken Teldolap'ta Anadolu'dan getirilen doğal ürünler de satılıyor. Lezzet kadar sağlıklı beslenmenin de önemli olduğu günümüzde Teldolap, her iki faktöre de dikkat edenlere sesleniyor. Fanatikliğe kaçmamak için et ürünlerinin de bulunduğu bu yeni mekanda vejetaryen yemekleri ağırlıkta. Teldolap'ın işletmecisi Ömer Köylü, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (DHKV) seminerlerinde tanıştığı ve vakfın kurmuş olduğu Nuh'un Ambarı adlı vejetaryen restoranının sorumlusu Victor Ananias'tan destek görmüş. Ananias'ın Anadolu'da keşfettiği üretim merkezleriyle bağlantıya geçen Ömer Köylü, doğal ürünlerin satıldığı bu mekanda doğal gıdalara yer veriyor. Teldolap ismini seçişini, "Eski dönemde yiyecekler teldolapta saklanırdı. O zamanlarda doğal yetişen turfanda ürünleri çağrıştırmak istedik," diyerek açıklayan Köylü, insanın bilinçli gıda kullanımının düşünce düzeyini yükselttiğini de vurguluyor. Yüksek Bilinç Derneği üyesi olan Köylü, yargılamadan yaşamayı öğrenip iç barışını sağladıktan sonra duyduğu hazzı paylaşmak için bir yol arayınca, Teldolap onun için bir çıkış noktası olmuş.
"Ne varsa doğallıkta var" sloganıyla yola çıkan Köylü, çok yönlü bir kişi. Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Mikrofon yarışmasında birinciliği olan Silhuetler grubunda bater çalmış. Uluslararası birçok davete giderek Türkiye'yi temsil eden Anadolu Çocuk Oyunları Tiyatrosu'nda (AÇOK), Şehir Tiyatroları'nda, Gazanfer Özcan, Tevfik Gelenbe tiyatrolarında ve Yeşilçam'da oyunculuk yapmış. Reklamcılık da yapan Köylü, yaşam kalitesini artırmak için duygusal zekanın (EQ) IQ'dan daha önemli olduğunu düşünüyor. Aklın bittiği anda gönül dünyasının devreye girdiğini söyleyen Köylü, DHKV ile olan irtibat sayesinde doğal beslenme yollarını konu alarak kendi deyişiyle ruhsal zenginliğine zenginlik katıyor.
"Anneannemin yaptığı yemekleri özledim," diyebilecek, bu değeri fark edecek insanların gözde mekanı olmayı hedefleyen Teldolap'ta sakin bir ortam bulabilirsiniz. Arı sütünden baharat çeşitlerine, doğal liflerden seramik figürlere kadar doğal ve özgün ürünlerin satışa sunulduğu Teldolap'ın mutfağında her gün farklı bir yemek yapılıyor. Burada, sarı ve yeşil renklerin hakim olduğu bir dekorasyonda, çam ağacından bir masada, slow müzik eşliğinde huzurlu bir atmosferde yemek yeme imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Fesleğen: İştahsızlığa, uykusuzluğa, sürmenaja, baş dönmesine, ağız aftlarına ve migrene karşı kullanılır. Bunun için 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 fincan kaynar suda demlendirilir.
  • Adaçayı: Yaraları iyileştirir, kandaki şeker miktarını düşürür, kanı temizler, teri keser, yorgunluk şikayetlerinde yararlıdır. Karaciğer ve mideyi olumlu etkiler. Boğaz tahrişi için gargara yaparken yarım litre suya 7 - 10 gram adaçayı demlendirilerek kullanılır.
  • Susam: Gaz giderici, yatıştırıcı ve afrodizyaktır. Şeker hastalarına 1 kahve kaşığı susam yağı aç karna tavsiye edilir.
  • Soğan: Yüksek tansiyon, solunum yolları rahatsızlıkları, kansızlık, romatizma, safra taşı vakalarında etkilidir.
  • Sumak: Boğaz ve diş etleri hastalıklarında gargarayla kullanılır.
  • Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlığı, kronik sinüzit, idrar zorluğunda kullanılır. Yemeklerde tuzu aratmaz.
    Teldolap
    Küçük Bebek Cad., Berkmen Apt., No: 13, Bebek - İstanbul
    Tel: 0212 257 77 67
  • © Copyright 2024

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.