SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Ursula Markham'ın yazdığı kitap rahatlamanıza yardımcı olacak.

Ursula Markham'ın yazdığı kitap rahatlamanıza yardımcı olacak.

|
7 Kasım 1998
Son zamanların 'in' terimlerinden biri haline geldi stres. Ve hiç kuşkusuz başarıyı etkileyen en önemli şeylerin başında sayılıyor. Uzmanlar iş yaşamında veya gündelik hayatta sorunsuz yaşamanın temel şartının stresten uzak durmak olduğunu üstüne basa basa tekrarlıyorlar. Bu konuda yazılan ve yardımcı olmayı amaçlayan kitapların da ardı arkası kesilmiyor. İşte bu kitap da onlardan biri.
"Kadınlar İçin Stres El Kitabı", içinde yer alan tekniklerle yaşamınızdaki stresli durumların çoğunu azaltmaya yardımcı olacak. Bunların tümünü ortadan kaldıramayacağı açık. Ancak söz konusu durumlardan ötürü fiziksel, zihinsel ya da duygusal açıdan bir daha acı çekmemenizi sağlayabilir. Yazar özellikle İngiltere'de hipnoterapi (uyutarak tedavi) çalışmalarıyla tanınıyor. "Farkına Varma", "Karar Verme", "Çalışan Kadın", "Başlangıç ve Son", "Gebelik ve Doğum", "Gebeliğin Sıkıntılı Yönü", "Annelik", "Yalnız Kadınlar", "Bakıcı", "Stresin Etkilerini Azaltma" ve "Hazır Yardım" adlı bölümlerden oluşan kitap, yaşamınızı daha iyiye doğru değiştirebilmeniz yönünde atacağınız adımlara yardımcı olacak. Yazar ise kendisi ve kitabı hakkında kısaca şöyle diyor:
"Ben ateşli bir feministim. Ayrıca erkeklerin de stresli bir yaşamı olduğunu gayet iyi biliyorum. Ne var ki kadınların yaşamında stres yaratan faktörlerin sayısı çok fazladır." Kadınlar İçin Stres El Kitabı
(Ursula Markham / Alfa Yayınları)



(Can Ozan / Kora Yayın)
Politikayla uğraşanlar için her dönemde eğlendirici hikayeler yazılmış, fıkralar uydurulmuştur. Bunların çoğunun gerçek olduğu da kulaktan kulağa dolaşır durur. Bu kitap da, söylediği dikkat çekici sözler ve yaptığı gaflarla kamuoyunu halen meşgul eden Tansu Çiller'le ilgili fıkralarla dolu. Özellikle Çiller'in Mal Varlığını Açıklama Komisyonu'na verdiği ifadede adı geçen çıkın kitabın adı olacak kadar öne çıkarılmış esprilerde. Yakın geçmişe şöyle bir yolculuk yaparak olayları hatırlamanıza da yardımcı olacak.
"Öğretmen sınıfa sormuş:
- Paranın tasarruf amacıyla yatırıldığı yere ne denir?
Öğrencilerden biri parmak kaldırarak cevap vermiş:
- Çıkın!.."

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.