Geri Dön
Berra Terzioğlu olayından ne öğrendik?

Berra Terzioğlu olayından ne öğrendik?

Şiddetin her türlüsüne karşı durmak mecburiyetindeyiz. Sadece kadına yönelik erkek şiddeti değil aile içi şiddet de yüksek perdeden konuşulması gereken konulardan. Annesini darp ettiği iddia edilen modacı Berra Terzioğlu olayından ne öğrendik peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Daha geniş açıdan bakılmalı

Şiddet haberleri peş peşe geliyor. Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesinden sonra bir kez daha sözlü ya da fiziksel şiddete lanet yağdırdık. Erkek ya da kadın, hiç fark etmez, şiddete, ayrımcılığa, insan hakkı ihlaline başvuran/yol açan erkese ve her duruma tepki göstermeye başlamamız sevindirici. Ancak bir de aile içi şiddet konusu var ki asıl bu noktada geniş perspektiften bakmaya başlamamız gerekiyor.

Yerlerde sürüklemiş

Bir dönem oyuncu İlker İnanoğlu'nun sevgilisi olan modacı Berra Terzioğlu, bir hayli şoke eden bir haberle gündeme gelmiş. İddialar korkunç... Psikolojik tedavi görürken muayeneye gidemeyince sinir krizi geçirmiş. Ve annesi Ümit T.'yi darp edip yerlerde sürüklemiş. Kızının kendisine "Seni öldüreceğim" diyerek boğazına sarılmasıyla dehşete düşen anne, kızından şikâyetçi olmuş.

Cinsiyet tanımıyor

Korkunç... Bir evlat, üstelik de bir kadın nasıl olur da annesini darp edebilir? İnsan inanmak istemiyor bu iddialara. Kadına yönelik erkek şiddetinin her geçen gün daha da çoğaldığı bir coğrafyada bir kadın, annesini darp edebiliyor. Şiddetin geldiği nokta, sosyologlar tarafından detaylıca mercek altına alınmalı. Toplum alarm veriyor. Tahammül eşiği kalmamış durumda. Tablo korkutucu ve üzücü. Kadın, çocuk, doğa, LGBTİ bireyler ve daha birçok konuda, yani her konuda şiddetin kolektif bir bilinçle karşısında durmamız şart. Berra Terzioğlu olayı, şiddetin cinsiyet tanımadığını ortaya koyması bakımından dikkat çekici ve üzücü...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler