Bilgi Rehberi EMEKLİ zamlı maaşı ne zaman, bugün yatar mı? 2022 Temmuz emekli zammı ne kadar oldu? SSK / BAĞ-KUR emekli maaşı son durumu

EMEKLİ zamlı maaşı ne zaman, bugün yatar mı? 2022 Temmuz emekli zammı ne kadar oldu? SSK / BAĞ-KUR emekli maaşı son durumu

08.07.2022 - 23:08 | Son Güncellenme:

Zamlı emekli maaşları ile ilgili son dakika soruları gündemdeki yerini koruyor. Emekli maaşı zammı ne kadar, 2022 Emekli maaşı ne zaman yatacak soruları peş peşe araştırılıyor. Haziran ayı enflasyonu açıklandıktan sonra yılın ilk 6 ay oranlarına göre belirlenen emekli maaşı zammı ne kadar oldu? En düşük ve en yüksek yeni emekli maaşlarını haberimize ekledik.

EMEKLİ zamlı maaşı ne zaman, bugün yatar mı 2022 Temmuz emekli zammı ne kadar oldu SSK / BAĞ-KUR emekli maaşı son durumu

Emekli ve emekli yakınları büyük merakla emekli maaşı zam oranını araştırıyor. Son zamanlarda gündemden düşmeeyen emekli maaşı zammı ne kadar oldu? Temmuz ayının ortasında Kurban Bayramı'nın idrak edilecek olması vatandaşları arayışa geçirdi. PEki emekli maaşı ne zaman yatacak, yeni duyuru var mı?

Haberin Devamı

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Enflasyon oranlarına göre memur ve memur emeklileri yüzde 41.69, SGK ve Bağ-Kur'lular yüzde 42.35 oranında zam alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış gerçekleşti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI, EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Enflasyon oranlarına göre memur ve memur emeklileri yüzde 41,69, SGK ve Bağ-Kur'lular yüzde 42,35 oranında zam alacak. En düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli memur maaşı 6 bin TL oldu.

Haberin Devamı

Verilere göre en düşük SSK 2000 öncesi emekli maaşı ise 4 bin 678 TL, SSK 2000 sonrası emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkacak.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.