Bilgi Rehberi Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler? Kazanan Restoran formatı nedir?

Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler? Kazanan Restoran formatı nedir?

04.08.2022 - 18:42 | Son Güncellenme:

Kazanan Restoran jüri üyeleri ve formatı merak konusu olmaya devam ediyor. Fox TV ekranında 28 Temmuz Perşembe akşamı ilk bölümü ile ekrana gelen Kazanan Restoran adlı programda yarışmacılar hem bireysel hem takım olarak mücadele edecek. Kazanan isim 500 bin TL'lik ödülün sahibi olmasının yanı sıra mevcut restoranını büyütmek veya hayalindeki restoranı kurmak fırsatı elde edecek. Bu hayali ise birçok restorana sahip olan Cüneyt Asan ve Gamze Cizreli ile ortak olarak yapabilme şansını elde edecekler.

Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler Kazanan Restoran formatı nedir

Kazanan Restoran formatı jüri üyeleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Fox TV ekranında yeni başlayan Kazanan Restoran adlı programda hayalini kurdukları restoranı açabilmek veya mevcut restoranını büyütmek isteyen yarışmacılar hem bireysel hem de takım olarak mücadeleler verecek. Yarışmanın Şef Patronu olan Murat Bozok'un yanı sıra birçok restoran sahibi olan Gamze Cizreli ve Cüneyt Asan jüride yer alıyor. Yarışmacılar 500 bin TL'lik büyük ödülün sahibi olmanın yanı sıra Gamze Cizreli ve Cüneyt Asan ile bir restoran kurma şansı için mücadele ediyor. İşte Kazanan Restoran formatı ve jüri üyeleri hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

KAZANAN RESTORAN FORMATI NEDİR?

Fox TV ekranında Perşembe ve Cumartesi akşamları ekrana gelecek olan yeni yarışma programı Kazanan Restoran programında hayal ettiği restoranı kurmak ya da restoranını büyütmek isteyen yarışmacılar hem takım hem de bireysel olarak mücadele ediyor. Kazanan Restoran adlı yarışma İlker Ayrık'ın sunumu ve Yemeksepeti iş birliğinde gerçekleşiyor. Yarışmanın kazananı Türkiye'nin en büyük yatırımcısı olan jüri üteleri ortak bir restoranın sahibi olma fırsatı elde edecek. Aynı zamanda yarışmanın kazananı 500 bin TL'lik para ödülünün de sahibi olacak.

KAZANAN RESTORAN JÜRİ ÜYELERİ KİMLER?

Kazanan Restoran yarışmasında Şef patron Murat Bozok ve Türkiye'nin büyük restoran patronları arasında yer alan Gamze Cizreli ve Cüneyt Asan yer alıyor.

Haberin Devamı

MURAT BOZOK KİMDİR?

Şef Murat Bozok, 6 Aralık 1975 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünde tamamlayan Bozok, daha sonra aşçı olmaya karar verir ve aynı zamanda ABD'de bulunan Johnson & Wales Üniversitesi'ne kaydolur. Johnson & Wales Üniversitesi'nde okuduğu dönemde restoranlarda çalışmaya başlayan Şef Murat Bozok, Hyatt ve Ritz Carlton'un Boston ve New York şubelerinde çalıştı. Bununla beraber 'Michelin' kavramiyla tanışan Bozok, daha sonra Avrupa'nın yolunu tuttu. Pierre Gagnaire'e ulaşan Bozok, Sketch isimli 1 Michelin yıldızlı restoranda çalışmak üzere Londra'ya gitti.

Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler Kazanan Restoran formatı nedir

Daha sonra, Gordon Ramsay Holding'e bağlı 3 Michelin yıldızlı Royal Hospital Road ve 1 Michelin yıldızlı Angela Hartnett at Connought'ta toplam 2.5 yıl çalışmasının ardından Murat Bozok, Gordon Ramsay Grup'tan ayrılarak Paris'teki 2 Michelin yıldızlı L'atalier de Robuchon'da çalışmaya başlamıştır. 8 ay burada çalıştıktan sonra ise Londra'ya geri dönmüş ve buradaki L'atalier de Robuchon restoranının kurulmasına katkıda bulunmuştur. Murat Bozok, şimdi Türkiye'de ve Türkiye'nin ilk ve tek şarap kompleksi olan Kayra Şarap Akademisi binasında Mimolett isimli restoranını açtı.

Şu anda FOX TV'de yayınlanan Kazanan Restoran programında sunuculuk yapmaktadır.

Haberin Devamı

CÜNEYT ASAN KİMDİR?

Cüneyt Asan 1959 yılında Erzincan'da doğdu. 2 yaşındayken İstanbul'a geldi. İlkokul 3. sınıftayken Bostancı – Kasaplar çarşısında, kasapta çırak olarak çalışmaya başladı. Çıraklıktan ustabaşçılığa geçiş sürecini yaşadığı kasaptan, 1980 yılında askerlik görevini yerine getirebilmek için ayrıldı. 1984'te evlendi ve şu an da 3 erkek çocuğu vardır. Askerlik dönüşü, çalışmış olduğu kasabı satın alarak birlikte bir ortaklığa adım atıp, toptan ve perakende et işi yapmaya başladı. Ortaklığın 5. yılında kendi et üretimlerini yapabilmek amacı ile Tekirdağ -Malkara 'da et üretim çiftliğini kurdular.

Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler Kazanan Restoran formatı nedir

1992 yılında restorancılık sektörüne taşınma kararı alıp, ilk Günaydın Restaurant'ı Küçükyalı Çamlık'ta kurdular. Artan müşteri talebini karşılayabilmek için 1994 yılında Bostancı şubesine taşınmıştır. Daha sonra ise Suadiye, Etiler ve Kozyatağı şubeleri faaliyete geçmiştir. Günaydın Et, bugün her biri öz sermaye ile kurulmuş olan 37 şube, 1 merkez lojistik ve 1 merkez depo olmakla birlikte restoran sektöründe Türkiye'nin devleri arasındadır.

Haberin Devamı

Şu anda FOX TV'de yayınlanan Kazanan Restoran programında sunuculuk yapmaktadır.

GAMZE CİZRELİ KİMDİR?

Gamze Cizreli 1968, Diyarbakır doğumlu, BigChefs'i kurmasıyla tanınan Türk girişimci ve iş insanıdır.

Kazanan Restoran jüri üyeleri kimler Kazanan Restoran formatı nedir

Gamze Cizreli 1968'de akademisyen bir baba ve ev hanımı annenin 3 çocuğunun en küçüğü olarak dünyaya geldi. Çocukluğu Ankara'da geçen Cizreli, 1991'de ODTÜ İşletme Bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Türk-Amerikan ortak savunma sanayi projesinde çalıştı. 1994'te sektör değiştiren Cizreli, ilk eşiyle beraber Arjantin Caddesi'nde Ankara'nın ilk kafelerinden Cafemiz'i kurdu. Daha sonra sırasıyla pastacılık alanında hizmet veren Kuki ve Uzak Doğu yemeklerinin satıldığı Quick China'yı kurdu. 2005'te iflas eden Cizreli, 2007'de kredi çekerek Ankara'da BigChefs'i kurdu. 2010'da Saruhan Tan'ın ortaklığıyla Ankara'da Rafine Restaurant'ı kuran Gamze Cizreli, 2020 itibarıyla halen daha BigChefs'in yöneticiliğini yapmaktadır. Cizreli ayrıca 2016'da Dorom.co adlı dürümcü zincirini kurmuştur.

 

Yazarlar