Bilgi Rehberi Postacı filmi oyuncuları kimler, konusu nedir? Postacı filmi kaç yılında çekildi?

Postacı filmi oyuncuları kimler, konusu nedir? Postacı filmi kaç yılında çekildi?

20.08.2022 - 18:19 | Son Güncellenme:

Postacı filmi bu akşam televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Memduh Ün'ün yönetmenliğini gerçekleştirdiği filmin başrolünde ise Fatma Girik ve Kemal Sunal yer alıyor. Filmin oyuncuları ile ilgili bilgiler izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki Postacı filmi oyuncuları kimler, kaç yılında çekildi?

Postacı filmi oyuncuları kimler, konusu nedir Postacı filmi kaç yılında çekildi

Yerli ve yabancı filmler televizyon ekranlarında yayınlanıyor. Postacı filmi ise bu akşam televizyonda izleyicilerle buluşacak. Filmde; Adem ile Sevtap birbirlerini seviyorlar ve evlenme yolcuklarında karşısına çıkan detaylar yer alıyor. Peki Postacı filmi oyuncuları kimler?

Haberin Devamı

POSTACI FİLMİ OYUNCULARI

Kemal Sunal - Adem

Fatma Girik - Sevtap

Erdal Özyağcılar - Latif

İhsan Yüce - Rasim

Nezahat Tanyeri - Adem'in Annesi

Gülümser Gülhan - Petra

Yaşar Güner - Müezzin Lütfü

Ulvi Alacakaptan - Şükrü

Necdet Yakın - Selami

Cevdet Arıkan - Polis

Ali Karagöz - Ahmet

Tuncer Sevi

Ahmet Açan

Jale Efecik - Berna

Can Kolukısa - Ferit

Orkide Erdem

Sabahat Işık

Nezih Tunar

Nubar Terziyan - Nuri Amca

POSTACI KONUSU

İstanbul'un mahallelerinden birinde posta dağıtıcısı olarak görev yapmakta olan Adem, yaşlı annesi ile birlikte eski bir evde yaşamaktadır. Sevtap adlı bir kız ile birbirlerini sevmektedirler ve evlenmek istemektedirler. Fakat Sevtap'ın ağabeyi Latif bu evliliğe karşı çıkmaktadır. Çünkü kendisinin ekonomik olarak durumu iyidir ve Adem'in kızkardeşi ile çıkar amaçlı evlenmek istediğini düşünmektedir. Uzun yıllardır yurtdışında çalışmakta olan Latif, belirli bir düzeyde Alman kültürüne alışmış olsa da eski geleneklere bağlı birisidir. Evlenmek için Sevtap ağabeyine haber vererek izin ister.Ancak telgrafla gelen yanıt olumsuzdur. Adem'in aklına bir kurnazlık gelir ve Sevtap'a babasına telgrafı farklı okumasını söyler. Bunun üzerine o da babasına ağabeyinin izin verdiğini bildirir. Böylece düğün hazırlıklarına başlarlar. Fakat beklenmedik bir anda ağabey Latif Türkiye'ye izne gelir ve söylenen yalan ortaya çıkar. Bundan sonra bütün işler karışır.

Yazarlar