Bilgi Rehberi Memur maaşları yatıyor mu? Zamlı memur maaşları ne zaman ödenecek? Memur emeklisi maaş enflasyon farkları...

Memur maaşları yatıyor mu? Zamlı memur maaşları ne zaman ödenecek? Memur emeklisi maaş enflasyon farkları...

08.07.2022 - 19:57 | Son Güncellenme:

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamına göre memurun alacağı zam oranı % 41,69 olarak hesaplandı. Peki Zamlı memur maaşları ne zaman hangi tarihte hesaplara yatacak?

Memur maaşları yatıyor mu Zamlı memur maaşları ne zaman ödenecek Memur emeklisi maaş enflasyon farkları...

Zamlı memur maaşları ne zaman hesaplara yatacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı netleşti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde geldi. İfadelerini kullanmıştı. TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyonu öncesinde Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen son Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı memur maaşlarının Bayramdan önce ödeneceğini duyurmuştu. Peki Zamlı memur maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

Haberin Devamı

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Zamlı memur maaşları 8 Temmuz Cuma günü hesaplara yatacakt. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen son Kabine Toplantısının ardından zamlı memur maaşlarının bayram öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurmuştu.

Bakan Bilgin ise yaptığı açıklamada, ''Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme irademizin bir parçası olarak 6 ay sonra yaptığımız %41.7’lik ikinci memur maaş artışıyla birlikte zamlı maaşlar hesaplara yatıyor. Hayırlı olsun.'' dedi.

Memur maaşları yatıyor mu Zamlı memur maaşları ne zaman ödenecek Memur emeklisi maaş enflasyon farkları...

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Memur emeklileri maaş farklarını ne zaman alacak sorusu henüz netlik kazanmadı. Memur emeklileri maaşlarını 1 ile 5 Temmuz tarihleri arasında alabiliyordu. Ödeme tarihi 1-5 Temmuz tarihleri arasındaydı. Memur emeklilerinin maaş farklarını ne zaman alacağının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Ödeme tarihinin netleştirilmesi bekleniyor