Geri Dön
Cinsiyet kıskançlıklarına dikkat!

Cinsiyet kıskançlıklarına dikkat!

Öncelikle insana kadın erkek ayrımı yapmadan sadece insan olarak ne zaman bakacağız bunun konuşulması gerek. Dünya üzerinde varlıkların tümünü ele alırsak, hayvanları sadece doğası gereği ve yaradılış sekli yüzünden dişi-erkek diye ayırıyoruz. Biz insanlara gelirsek neden sürekli bir tartışmanın içinde buluyoruz kendimizi?

Merve Kırbağ
Merve Kırbağ

Şimdilerde çok moda olan cinsiyet kıskançlıkları gün geçtikçe daha da artarak hemen her gün ve her yerde karşımıza çıkıyor. Daha önceleri erkekler hep kadınlara özenirdi. Kadınların da daha minimal yaşamları vardı o zamanlar tabii. "Şansımız olsaydı kız doğardık zaten" gibi cümleleri zamanında birçok erkekten duymuşsunuzdur. Kendilerince, çalışma derdi yok, askerlik, sünnet gibi dertleri yok tarzında yorumlar yaparlardı. Kadınlar da altta kalır mı? Başlardı siz kadınlar biz erkekler tartışmaları. Başlarda tatlı atışmalar yerini ciddi tartışmalara bıraktı ve artık durum değişti.

Haberin Devamı

'İnsan'lık kısmına gelemedik

Şimdilerde ise kadınlar, sürekli olarak erkeklerin, tabiri yerindeyse özgür yaşam hakkını konuşmaya başladı. Yani bir türlü "İnsan olarak nasıl daha iyi yaşayabiliriz?"e geçemedik. Sürekli eşit olamama sorunu, onlar yapıyorsa biz de yaparız gibi cümleler dönüp duruyor. Aslında herkes yaşamak istediği ve merak ettiği hayatı alttan alttan kıskanıyor gibi. Çünkü hayatını ev işlerine, yemeğe, kocası ve çocuklarına adayan kendini hiçe sayarak sürekli fedakarlıklar yapan kadını kıskanan bir erkek ya da yeri geldiğinde ek işler yaparak "Birkaç kuruş fazla kazanayım da şu borcumu da ödeyeyim" diyerek hammallık dahi yapan ve tüm hayatını evle iş yeri arasında geçiren bir adamı kıskanan bir kadın hiç görmedim ben açıkçası.

Haberin Devamı

Cinsiyet kıskançlıklarına dikkat

Gelecek bizim elimizde

İşte bu yüzden kadın-erkek değil 'insan' diyelim.Yahu dünyada her türlü insan var. Sadece kadınların değil erkeklerin de başına türlü belalar gelebiliyor. İnsana, hayvana, doğaya saygı herkes için geçerli ve insan sadece kendi isterse düzelebilir ve değişebilir.

Bu düşünce ve bakış açısı neden bu kadar zor? Neden insanlara insan gibi değil de kadın-erkek gibi davranılıyor? Herkes istediği gibi yaşasa bir problem olmaz aslında. Bizi durduran erkek baskısından çok beynimizin uyarıları ve kendimize yaptığımız dur baskısıdır. Birkaç kadın değil her kadın dilediği gibi yaşamalı işte o zaman gücün kaslarda değil beyinde olduğu anlaşılır. Bir gün herkesin bu farkındalığa varmalarını diliyorum. Gelecek bizim elimizde...

Benzer İçerikler