Güncel Av Mevsimi Filmi Nerede Çekildi?

Av Mevsimi Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Av Mevsimi Filmi Nerede Çekildi

Başrollerini Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Melisa Sözen ve Okan Yalabık’ın paylaştığı, 2010 yılında vizyona giren ve cinayet masasında görevli iki polisin gizemli bir cinayeti çözmeye çalışmasını konu alan Av Mevsimi, senenin çok sevilen filmlerinden biri olmuştu. Toplamda iki milyonu aşkın bir seyirci kitlesine ulaşan film, en etkileyici Türk polisiyelerinden biri olarak anılıyor. Bu başarıda, çekimlerin yapıldığı mekânların payı da oldukça büyük. Peki, Av Mevsimi filmi nerede çekildi?

Haberin Devamı

Av Mevsimi filmi nerede çekildi?

Av Mevsimi Filmi Nerede Çekildi

Flimin çekimlerinin çoğu İstanbul’da tamamlandı. Toplamda 17 farklı semtte kurulan setler sayesinde filmin gerçekçiliğinin ve etkileyiciliğinin oldukça başarılı bir şekilde sağlandığını söylemek yanlış olmaz. Bu 17 semt ise Sütlüce, Kemerburgaz, Levent, Karaköy, Üsküdar, Kandilli, Asmalımescit, Eyüp, Beyazıt, Kuledibi, Cihangir, Şişhane, Bahçeköy, Yedikule, Beykoz, Ataşehir ve Beyoğlu'dur. Filmin en etkileyici ve dramatik sahnelerinden biri olan bataklık sahnesi ise Çatalca’nın doğal güzellikler açısından zengin olan Karamandere bölgesinin ormanlarında çekildi.

Çekimlerle ilgil detaylar neler?

Av Mevsimi Filmi Nerede Çekildi

Yapımcılığını Yavuz Tugrul’un, görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak’ın üstlendiği filmin çekimleri 20 Nisan 2010’da başladı ve toplam sekiz buçuk hafta sürerek 16 Haziran’da tamamlandı. Çekimlerde 40’tan fazla mekan kullanıldı. Cem Yılmaz’ın “Hayde” türküsünü seslendirdiği meşhur meyhane sahnesinin çekildiği mekân ise İstanbul’un en tarihi semtlerinden biri olan Yedikule’de bulunuyor. Bir semt meyhanesi olan “Safa Meyhanesi”, birçok ünlü yıldıza ve film çekimine ev sahipliği yapmış. Çekim sırasında cinayet masası polisi, morg görevlisi, adli tıp doktoru ve Lazca hocası gibi çeşitli mesleklerden kişiler danışman olarak görev almış.

Haberin Devamı

Hangi karaktere hangi oyuncu hayat veriyor?

Av Mevsimi Filmi Nerede Çekildi

Baş karakterlerden biri olan Ferman karakteri Şener Şen tarafından canlandırılıyor. Ferman meslek hayatının neredeyse sonuna gelmiş, şüpheci ve kolay kolay vazgeçmeyen bir polis. Lakabı ise karakteriyle uyuşan “avcı”. Cem Yılmaz ise İdris karakterinde. Gözü pek bir Karadeniz çocuğu olan İdris de polis teşkilatında ve Ferman’ı babası gibi görüyor. Lakabı “çömez” olan taze polis Hasan ise Okan Yalabık tarafından canlandırılmış. Başarılı oyuncu Çetin Tekindor ise Battal Çolakzade olarak karşımıza çıkıyor. Battal acımasız, zengin ve akıllı bir iş adamı. Hem konusuyla, hem oyuncu kadrosuyla, hem yapım ekibiyle, hem de çekimlerin yapıldığı mekânlarla dikkat çeken Av Mevsimi, harcanan bütün emeklerin karşılığını alarak seyirci tarafından gerçekten çok beğenilen bir film haline geldi. Türk sinema hayatı için önemli bir yapım olan bu dram ve polisiye dalındaki filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz.