Emlak Bakanlık düğmeye bastı! Şehre göçü durduracak proje

Bakanlık düğmeye bastı! Şehre göçü durduracak proje

04.05.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Tarımköy Projesi ile köyler yeniden üretim merkezi haline gelecek. Yeni iş imkânlarının yaratılmasını hedefleyen proje, şehirlere göçü durdurarak her ilin dengeli büyümesini sağlayacak.

Bakanlık düğmeye bastı Şehre göçü durduracak proje

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlere göçün durdurularak tersine göç için köylerde yürüttüğü "Köy Konutları Projesi"ni geliştirerek Anadolu'da iş imkânı yaratacak ve üretimi artıracak "Tarımköy" projelerini başlattı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Ağrı'da 350 ahır ve 3 veteriner binası, Bingöl'de ise 200 konut ve ahır inşasının ihalesi yapıldı. Köylerin yeniden üretim merkezi haline gelmesi sağlayacak projeyle hem ekonomiye katkı sağlanması, hem de tarım alanında Türkiye'nin yeniden şahlanması planlanıyor.

Milyonlarca insan iş bulma umuduyla yaptığı büyük göçün tersine dönmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Tarımköy projesi" geliştirildi. Anadolu'daki köyleri, ilçeleri geliştirmek, yeni iş imkânları yaratmak ve Anadolu'nun her bir şehrini kendi içinde üreten, rekabet edebilen ve şehrin sakinleri için her türlü ihtiyacı karşılayabilen bir konuma kavuşturmak amacıyla başlatılan proje büyük ilgi gördü.

30 İLDEN GERİ DÖNÜŞ OLDU

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilk adımı kırsal yerleşim alanlarının konut ve altyapı ihtiyaçları gidermek amacıyla TOKİ ile birlikte attı. Kırsalda yaşam koşulları iyileştirmesi ve kentten köye göçün yolunu başlatan "Köy Konut Projeleri" kapsamında 81 il valiliğine yazı gönderildi.

Valiliklerden köy konutları için uygun yerleşim alanlarının belirlenmesini ve taleplerin toplanması istendi. Bakanlığa kısa süre de 30 ilden geri dönüş sağlandı. 21 ilden, 548 köy-mahalleye konut inşası için başvuru yapılırken, 18 ilden ise yer bildirimi bilgisini alındı.