Güncel Bir Zamanlar Anadolu'da Filmi Nerede Çekildi?

Bir Zamanlar Anadolu'da Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Bir Zamanlar Anadoluda Filmi Nerede Çekildi

Nuri Bilge Ceylan tarafından yazılan ve aynı zamanda yönetilen Bir Zamanlar Anadolu'da filmi, Türkiye'nin en önemli yapımları arasına girmeyi başarmıştır. 2010 yapımı film, beraberinde birçok ödülü de getirmiştir. Yapımda hikâye olarak bir doktor ile cinayet soruşturması yürüten bir savcının 12 saatlik gerilimli hikâyesi anlatılır. Nuri Bilge Ceylan'ın usta kaleminden çıkan senaryoda elbette daha pek çok önemli konu irdelenir ve açığa çıkartılır. Yayınlanmasından sonraki süreç içerisinde birçok kesimden olumlu yorum alan film, ayrıca farklı ülkelerden ödülle ülkesine dönmüştür.

Haberin Devamı

Bir Zamanlar Anadolu'da, Fransa'dan ve İngiltere'den ödülle döndü

Bir Zamanlar Anadoluda Filmi Nerede Çekildi

Bosna Hersek - Türkiye ortak yapımı olan ve TRT'nin katkısıyla oluşturulan film, 64. Cannes Film Festivali'nin en büyük ödülü olarak bilinen Altın Palmiye için yarışmış ve evine festivalin ikinci büyük ödülü olan Büyük Ödül'ü kazanarak dönmüştür. Festival çerçevesinde de olumlu yorumlar alan yapım, ayrıca Türkiye'nin Oscar adayı filmi de seçilmiştir. Yabancı Dilde En İyi Film ödülü adına Türkiye'nin adayı olarak gönderilen film, 2016 yılında BBC tarafından düzenlenen 21. Yüzyılın En İyi 100 filmi içerisinde 54. seçilmiştir. Bu liste arasındaki tek Türk filmi olan Bir Zamanlar Anadolu'da, bu bağlamda da epey önemli bir başarıya imza atmıştır.

Bir Zamanlar Anadolu'da usta oyuncular da yer aldı

Bir Zamanlar Anadoluda Filmi Nerede Çekildi

Suç ve dram ögelerini harmanlayarak izleyiciye eşsiz bir deneyim sunan film, aynı zamanda bünyesinde usta oyuncuları da taşır. Başrollerinde Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel'in yer aldığı Bir Zamanlar Anadolu'da, sadece yönetmenlik ve senaryo yazımı gibi konularda öne çıkmakla kalmaz, ayrıca oyuncularıyla da ön plana çıkar. Usta oyuncular sayesinde mükemmel bir seyir keyfi oluşturmayı da başaran yapım, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Erol Erarslan ve Murat Kılıç gibi oyunculara da sahiptir.

Haberin Devamı

Bir Zamanlar Anadolu'da filmi, Kırıkkale'de çekildi

Bir Zamanlar Anadoluda Filmi Nerede Çekildi

Nuri Bilgi Ceylan'ın en önemli eserleri arasına giren Bir Zamanlar Anadolu'da, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde çekildi. Anadolu'nun eşsiz ve farklı topraklarını göstermede başarılı olan Kırıkkale, ayrıca Keskin ilçesi çerçevesinde önemli çeşmelere sahiptir. Nitekim film içerisine de etki eden çeşme ve buna benzer yapılar, filmdeki atmosferin çok daha keskin bir şekilde izleyiciye verilmesini sağlar. Üstelik gerilimli havanın yaratılmasını da sağlayan Keskin ilçesi, küçük ve kendisine has yapısıyla da öne çıkar. Toplamda 17,789 kişilik bir nüfusa sahip olan ilçe, 1.463 km² büyüklüğünde yüz ölçümüne sahiptir. İlçenin rakım değeri ise 1.140 m olarak bilinir.