Dekorasyon Ahşap masanızın şeklini nasıl seçmelisiniz?

Ahşap masanızın şeklini nasıl seçmelisiniz?

02.08.2021 - 13:58 | Son Güncellenme:

Evin merkezinde yer alan masa, her yere yerleştirilebilen mobilya parçalarından biridir. İster mutfak, yemek odası veya salon olsun, masanız ahşaptan yapıldığında, şeklini seçerken bazı unsurları dikkate almak gerekir. Ahşap masanız için doğru şekli seçmek için kriterleri keşfedin.

Ahşap masanızın şeklini nasıl seçmelisiniz

 

Ahşap masanızın şeklini ihtiyaçlarınıza göre seçin

Haberin Devamı

Ahşap masanızın şeklini seçmeden önce dikkat etmeniz gereken önemli bir kriter varsa o da sizin ihtiyaçlarınızdır. Gerçekten de, bu mobilya parçasının şekli büyük ölçüde evinizdeki kullanışlılığına bağlıdır. İster büyük bir aileye, ister küçük bir çocuğa, ister küçük bir aileye sahip olun, masanızın şekli günlük kullanıma göre değişir.

Piyasada bulunan ahşap masa kategorileri arasında yuvarlak köşeli masalar veya yuvarlak masalar, dikdörtgen ahşap masalar ve hatta kare ahşap masalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Dikdörtgen ahşap masalar

Bu masa modelleri genellikle büyük alanlar için uygundur. Dikdörtgen ahşap masalar her boyutta mevcuttur. Ancak, yerleştirileceği yerin mevcut yüzeyine karşılık geldiğinden emin olun. Orijinal bir dekor oluşturmak için duvara yaslayabilirsiniz. Böylece bir yandan dekoratif objeleriniz için destek görevi görürken, diğer yandan aile yemekleri için kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kare ahşap masalar

Mutfak veya yemek odası gibi küçük alanlar için ideal olan kare ahşap masa, evinizde fazla yer kaplamama avantajına sahiptir. Küçük aileler, çiftler ve aynı zamanda bekarlar için mükemmeldir. Mükemmel kare ahşap masa, dört kişiye kadar oturabilen bir masadır.

Yuvarlak ahşap masalar

Yuvarlak ahşap masa, yerleştirildiği odaya samimi bir atmosfer getiriyor. Gerçekten de daire, kozanın yumuşaklığını simgeliyor. Bu masa modeli, misafirler yan yana oturduğu için masanın sonunda izole olmaktan kaçınır. Son olarak her ortama ve her tarz iç mekan tasarımına uyum sağlayan ahşap bir masa modelidir.

Mevcut alana göre ahşap masanın şeklini seçin

Dikdörtgen bir masa veya yuvarlak bir masa tercih etmeniz iyi bir şeydir, ancak mobilya parçanız yine de yerleştirileceği alanla bütünleşebilmelidir. Gerçekten de mobilyanızın şekli, evinizde sahip olduğunuz alana uygun olmalıdır.

Yuvarlak masa veya kare masa gibi diğer modellere kıyasla, dikdörtgen masaların genellikle bir odada çok fazla yer kapladığı bilinmektedir. Bu nedenle, evinizde geniş bir odanız olduğunda tavsiye edilirler. Bu, özel etkinlikler sırasında evinizde çok sayıda misafir ağırlamanıza olanak sağlayacaktır. Küçük alanlar için yuvarlak veya kare masalar daha uygundur.

Haberin Devamı

 

Ancak ahşap, işlenmesi kolay bir malzemedir. Yerden tasarruf etmek için masanızı odanızın boyutlarına göre de özelleştirebilirsiniz. Böylece evinizde ne kadar alanınız olursa olsun istediğiniz masa şekline sahip olabilirsiniz. Açılır veya kanatlı modüler masa modelleri de özel ihtiyaçlarınıza uyum sağlamanıza olanak tanır.

Ahşap masanızın şeklini odanın dekorasyonuna göre seçin

Ahşap masanızın pratikliğinin yanı sıra estetik görünümü de önemli bir kriterdir. Uyumlu bir iç mekana sahip olmak için ahşap masanızın şekli de odanın iç dekorasyonuna uygun olmalıdır. Genel olarak ahşap, herhangi bir dekorasyon stiliyle iyi giden bir malzemedir.

İster çağdaş, ister vintage, ister İskandinav ya da modern bir dekorasyon olsun, bu takıma hoş bir görünüm kazandırabilmesi için mobilyanıza tarz katmalısınız. Bunun için masanızı renk katarak kişiselleştirebilirsiniz. Ahşabı, metal veya cam gibi diğer malzemeleri ilişkilendirmekten çekinmeyin. Başka bir fikir, ayakları başka bir malzemeden yapılmışken masa tablanızı ahşaptan yapmaktır.

Haberin Devamı