Dekorasyon Duvarınızı tablolarla güzelleştirin

Duvarınızı tablolarla güzelleştirin

22.04.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Duvarları birbirinden hoş tablolarla süslemek, aile fotoğraflarıyla donatmak her zaman bir canlılık getirir. Ancak kaş yapayım derken, göz çıkarma riski de vardır. İşte birden fazla tabloyla doğru bir kompozisyon oluşturma yolları...

Duvarınızı tablolarla güzelleştirin

Evinizi dekore ederken, vakit ayırmak ve bu işlemden zevk almak önemlidir. Bunu bir zorunluluk, bitirilmesi gereken bir iş olarak değil de, bir hobi olarak ele alabilirsiniz. Duvarlarınıza biraz hareket vermeye karar verdiniz, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, birden çok tabloyla harika bir duvar oluşturabilirsiniz. 

Haberin Devamı

ÇERÇEVE SEÇİMİ ÖNEMLİ

Resimleri yerleştireceğiniz çerçevelerin hepsi aynı olmayabilir. Ancak bir uyum içinde olmaları gerçekten önemli. Resmin dışındaki paspartu alanının genişliği, çerçevenin kalınlığı ve malzemesi birbirinin versiyonu olan aynı türde seçilmeli. Siyah ince metal veya açık masif renk güzel duracaktır. Bazı çerçeveler derinlik kazandırırken bazıları neredeyse yok gibidir, bu iki çeşidi de bir arada kullanabilirsiniz.

Duvarınızı tablolarla güzelleştirin

RESİMLER DENGELİ OLMALI

Tablolarınızın her birinin aynı konseptte, çok baskın olmayan ton ve desenlerde olması güzel durma ihtimalini arttıracaktır. Aile albümünden seçim yapacaksanız yine benzer ölçekli resimleri seçmeye dikkat edebilirsiniz. Resimlerinizi simetrik asabilir, böylece huzurlu bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

HAREKETLİ BİR DUVAR İÇİN KARIŞIK YERLEŞTİRME

Simetrik yerleşimi tekdüze buluyorsanız, farklı bir kompozisyon da yapabilirsiniz. Bunun için farklı ebatlarda resimler seçin. Sonra seçtiğiniz resimlerin kapladığı alan kadar fon kartonu kesin. Kestiğiniz fon kartonlarını duvarınıza duvar bantlarıyla yapıştırın. Ardından çivi çakacağınız orta noktaları belirleyin ve tablolarınızı asın. Ardından da arkanıza yaslanıp keyfini çıkarın.