Dekorasyon Küçük salonlar için dekorasyon fikirleri

Küçük salonlar için dekorasyon fikirleri

18.03.2021 - 18:13 | Son Güncellenme:

Salonunuz küçük ise dekorasyon için püf noktaları çok işinize yarayabilir. Gelin, fazla bütçe gerektirmeyen ancak şık sonuçlar elde etmenizi sağlayacak dekorasyon fikirlerine birlikte bakalım…

Küçük salonlar için dekorasyon fikirleri

Vaktinizin önemli bir bölümünü geçirdiğimiz salonunuz size yetmiyor mu? Eşyalarınız dağınık mı duruyor, ya da gözünüze hitap etmiyor mu? Evdeki herkesin bir araya geldiği ve en çok huzur aradığımız yer olan salonumuz için dekorasyon fikirlerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

1-Mobilyalarınızı açık renklerde seçin. Perde ve halıyla renklendirin.

Mobilyalarınızı açık renklerde seçmeniz her zaman salonunuza daha ferah bir görünüm kazandıracaktır. Beğendiğiniz renk tonlarını perde ve halıyla elde edebilirsiniz. Ayrıca masa ve sehpalarınızı cam görünümlü seçerseniz büyük kütleler halinde alanı kapatmamış olacaklardır.

2- Köşe koltuk tercih edin.

Salonunuz küçükse ve aynı anda 7-8 kişiyi birden sık sık ağırlamıyorsanız bir köşe koltuk ve bir berjer ile tüm oturma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Köşe koltuk seçerken çok büyük olmayanları tercih etmenizi öneririz.

3- Işık alan bir duvarı farklı bir renge boyayın.

Duvarlarınızın çoğunu açık renge boyadıktan sonra ışık alan bir duvarınıza farklı bir renk seçip salonunuza derinlik kazandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

4- Aynaların gücü

Aynalar her zaman mekanları geniş gösterir. Konsolunuzun üzerine veya sadece duvara dekoratif bir ayna asarak salonunuzu genişletebilirsiniz.

5- Işıklandırmadan kaçınmayın.

Küçük de olsa salonunuza iki farklı noktadan aydınlatma sağlarsanız daha ferah bir yaşam alanı elde etmiş olursunuz. Tavandan iki sarkıt veya bir lambader ve bir sarkıt kullanabilirsiniz.

6- Fazla eşyayla doldurmayın

Elbette düzenli ve derli toplu bir salon her zaman daha iç açıcıdır. Küçük bir salona bir de ıvır zıvır doldurursanız duvarlar üstünüze gelebilir.

7- Ölçüp biçmeden satın almayın.

Salon dekorasyonunuz için bir şeyler satın alırken ölçmeden hareket etmeyin. Unutmayın ki, mağazaların salonları her zaman sizinkinden daha büyüktür.