Dekorasyon Küvetinizi duşakabine dönüştürmek mi istiyorsunuz? İşte avantajları

Küvetinizi duşakabine dönüştürmek mi istiyorsunuz? İşte avantajları

29.04.2021 - 17:50 | Son Güncellenme:

Evde banyonuzda yerden tasarruf etmek, ferah bir görünüm kazandırmak için küvetinizi duşa dönüştürmeye mi karar verdiniz? İşte duşun avantajları ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları…

Küvetinizi duşakabine dönüştürmek mi istiyorsunuz İşte avantajları

Duşun ilk faydası, küvetten çok daha yüksek bir güvenlik seviyesine sahip olmasıdır. Gerçekten de üzerine basılacak ıslak ve sabunlu bir küvet çok fazla tehlike yaratabilir. İstatistiklere göre, her yıl yaşlılar arasında 12.000 kişinin ölümüne yol açan evde düşme nedenlerinin önemli bir bölümü küvette gerçekleşmektedir. Düz bir duş teknesi ile donatılmış bir duş, yaşlıların ve çocukların daha rahat bir biçimde yıkanmasını ve keyif alabilmelerini sağlar. Kısacası zeminle aynı yükseklikte olması sayesinde, çocuklar, yaşlılar, hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için erişim kolaydır.

Haberin Devamı

DUŞUN BANYO DEKORASYONUNDAKİ YERİ

Duş yaptırdığınız zaman banyonuz daha ferah görünecektir. Özellikle şeffaf kapılı ya da şeffaf perdeli bir duş, alanı genişletecektir. Küvetler büyük bir blok olarak alan işgal ederken duş kabinleri hantal değildir. Dekorasyon için sadece duş alanındaki duvar seramiklerini farklı model seçebilirsiniz. Ancak renk açısından tamamlayıcı olmasına ya da ana desenin bir versiyonu olmasına dikkat etmelisiniz. Bu seçim, banyonuzu oldukça şıklaştıracaktır.

DUŞAKABİNLER DAHA EKONOMİKTİR

Duşakabinler daha ekonomik ve ekolojiktir. Küveti doldurarak yıkanmak çok fazla su harcanmasına neden olur. Duş altında ise daha az vakit geçirirsiniz. Küvette duran su içerisinde vakit geçirmek sağlık problemlerine de yol açabilir.

Haberin Devamı

TEMİZLİK DAHA KOLAYDIR

Duşakabinlerinin temizliğini yapmak daha pratik ve daha az yorucudur. Daha az köşesi olan ve düz yüzeylerden oluşan modern bir duşakabin, akan suyla kolayca temizlenir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Zeminle aynı hizada bir duşakabin takmak, tüm banyoyu yenilemek anlamına gelir. Aslında bu tip bir duş, boruların ve giderin zemine gömülmesini gerektirirken bir işlemle takılabilir. Somut olarak, su akışını garantilemek için tüm odanın zemini yükseltilmelidir. Yenileme durumunda, bu nedenle duşun tabanını biraz yükseltme yoluna gidilir. Böylece, suyun tahliyesi için gerekli eğim elde edilir ve alta gideri gömmek mümkün olur. Bir duşakabinde su geçirmezliği sağlamak işlemin en önemli aşamasıdır, bu nedenle yenileme işlemi sırasında ustalarınızla bu konuyu öncelikle konuşmanız gerekmektedir.