Dekorasyon Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli?

Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli?

20.05.2021 - 08:56 | Son Güncellenme:

Pişmiş toprak rengi, yani terracota, atmosferi ısıtmak ve büyüleyici bir bohem dekor yaratmak için iç mekanımıza giriyor. Pişmiş toprak rengini evinizin her yerinde kullanabilirsiniz. Bu renk güney ülkelerini, İtalyan evlerinin çatılarını ve Kapadokya’yı anımsatır... İşte onu kullanma yolları…

Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli

Terracota terimi İtalyanca’da “pişmiş toprak” anlamına gelir, bu renk antik çanak çömlek ve seramiklerle ilişkilidir. Bu rengi, dekorumuza, atmosferi ısıtmak için küçük dokunuşlarla veya komple bir duvara uygulayarak hayatınıza dâhil edebilirsiniz. Paslı demir tonları ile pişmiş toprak rengi, rattan veya kamış gibi doğal malzemelerle harika bir uyum sağlar.

Haberin Devamı

1-Salonunuzu bu renge boyayabilirsiniz

Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli

Salonunuzun bir duvarına terracotta uygulayabilirsiniz. Pekiştirmek için ise, açık gri kanepeye farklı tonlarda pişmiş toprak renkte minderler seçebilirsiniz.

2-Girişe sıcaklık katın

Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli

Evin antre bölümü genellikle ihmal edilir ve özen gösterilmez. Oraya pişmiş toprak rengi uygulayarak sıcacık bir atmosfer elde edebilirsiniz. Birkaç raf, basit bir ayakkabılık ve bir bitki ile evinize girenleri fethedebilirsiniz.  

3-Yatak odasında başlık yerine kullanın

Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli

Yatak başlığınız olmasa da olur… Renkli bir yatak başlığı oluşturmak için duvarı pişmiş toprakla boyayın!

4-Ev tekstilini bu renkten seçin

Pişmiş toprak trendi: bu renk nasıl benimsenmeli

Beyazdan paslı demire uzanan geniş bir yelpazede pişmiş toprak tonlarını minder, perde ve kilimlerinizde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

5-Çalışma bölümü yaratın

Artık uzaktan çalışmak çok yaygın. Herkes evinin bir kısmını çalışma bölümü olarak düzenliyor. Terracota rengi çalışma bölümünüzde kullanarak motivasyonunuzu artırabilirsiniz. İster salonunuzun bir kısmını, ister çatı katı veya küçük bir odayı çalışma bölümü olarak düzenlemiş olun, bilgisayarınızın karşısındaki duvarı pişmiş toprak rengine boyayabilirsiniz.