Dekorasyon Yaz trendi!

Yaz trendi!

20.07.2021 - 14:58 | Son Güncellenme:

Yazlıklar pandemi döneminde adeta kurtarıcı oldu. Kıyı bölgelerde yazlık satışları artarken, mevcut yazlığı olanlar da buralarda uzun süreli yaşamlar kurdu. İç mimarlar sizler için yazlık evlerinizde uygun dekorasyon tüyoları verdi.

Yaz trendi

 

Geçen yıldan bu yana yaz gelmeden yazlık bölgeler dolup taşıyor. Modası geçen yazlıklar bir anda küllerinden doğdu ve bu pandemi günlerinde kurtarıcı oldu. Yazlık almak için talep o kadar arttı ki, kıyı bölgelerdeki fiyatlar da katlandı. Gelin şimdi yazlıklarınızın yılın trendlerini, rahatlığını yakalamaları için birkaç ipucu alalım; değişen tüketici taleplerine bakalım…

Haberin Devamı

Yaz trendi

‘Sadeleştik’

İç mimar Hakan Kütahya, yaz evlerinde şu sıra büyük bir kitlenin hala sepet, hasır ve jüt kilimler kullanmaya devam ettiğini anlatırken, bizlere şu bilgileri veriyor:

“Fakat artık daha Endonezya ahşaplarına, Hindistan parçalarına kaçmaya başladık. O soğuk mimarinin, mikro beton zemin veya beton zeminlerin arasına serbest serpiştirilmiş, Uzakdoğu’nun arka mahallelerindeki evlerde görebileceğiniz parçalar, az da olsa bir dolap, bir sehpa yerleştirmeleri başladı. Rafya kırlentler, abajurlar yerini daha taş, seramik, doğal sırlı malzemeler ile değiştirdi. Daha soğuk ama açık tonlara kaçtık diyebilirim. Kısaca sadeleştik, daha yalın ve kendimizi dinler hale geldik. Her zaman söylediğim gibi aslında iç dekorasyonda bir moda var ama kendine göre uyarlayan yeniyle kendi tarzını harmanlayanlar çok daha özel ve özgüvenli mekanlara dönüştürüyor alanları.”

Haberin Devamı

Meşe masa traverten sehpa

Tuba Türkmen Gordi, uzaktan çalışma ve eğitim imkanlarının kıyı bölgelerde yaşamı artırdığını söylüyor ve devam ediyor: “İnsanlar ya İstanbul’a yakın kıyı şeritlerine kışlık evlerini taşıyorlar ya da yazlık evlerinde 6 ay yaşıyorlar. Bu yüzden yazlık evler de kışlık evler kadar önem kazandı. Burada tam tersi bir etki söz konusu oldu, eskiden yazlık ev demek sadece rahatlık ve konfor demek iken şimdi herkes yazlık evinde de kışlıkta hissettiği şıklığı, düzeni ve ahengi görmek istiyor. Beyaz kanepeler, meşe mobilyalar, renkli yastıklar, doğal malzemeler, otelleri andıran yatak odaları, hasırdan, bambudan ya da hazerandan yararlanarak tasarladığımız yatak başları, doğal taşlardan banyolar dizayn ediyoruz. Çoğunlukla Çeşme ve Bodrum’dan talep geliyor. Hazeranlı seperatörler, meşe masa ve sandalyeler, travertenden orta sehpalar, doğal renklerde kumaşlar kullanıyoruz.”

 

Yaz trendi

Mimariye bir bakış

Bu dönemde yazlık mimarisindeki trendleri, satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğlu, şöyle anlatıyor: “Yazlık mimarisinde abartıdan uzak, modern ve minimal çizgiler tercih ediliyor. Tek katlı ve yatay mimari oldukça revaçta. Yazlıklarda amaç şehir stresinden, yoğunluğundan uzak kişiye özel ve izole bir yaşam. Pandemiyle yazlık mekanlara olan talep arttı. Bireyler ailesi ile kaliteli zaman geçirebileceği yeşil alanı çok olan, kendine ait havuzu olan bir mekan yaratmak istiyorlar. Yazlık mekanlarda havalandırma sistemi büyük önem taşıyor. Mimari yöntemlerle havadar mekanlar yaratmak mümkün. Yüksek tavanlar, pencere sistemleri bu havalandırma sistemini sağlamak için çok tercih ediliyor. Minimal ve modern mimari çizgilerin yanı sıra yazlıklarda kullanılan malzemelerde de doğallığa bir talep var. Sentetiklikten uzak, ahşap ve doğal taş gibi malzemeler özellikle tercih ediliyor. Eğer yazlık yapı kalabalıktan uzakta bir villa ise kamera, alarm sistemi tercih ediliyor.”