Güncel Deliler Fatih'in Fermanı Filmi Nerede Çekildi?

Deliler Fatih'in Fermanı Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Deliler Fatihin Fermanı Filmi Nerede Çekildi

Tarihi film severlerin merakla beklediği Deliler Fatih'in Fermanı filmi, farklı hikayesi ile etkiliyor. Osmanlı ordusunun özel kuvvetleri olan Deliler isimli süvari birliğinin mücadelesinin anlatıldığı filmde tarihin gizli kalmış kahramanları öne çıkıyor. Yönetmenliğini Osman Kaya'nın yaptığı filmin senaryosunu Mustafa Burak Doğu ve İbrahim Ethem Arslan kaleme aldı. Zengin oyuncu kadrosu ile göz dolduran filmin başrollerinde Türk sinema seyircilerinin beğeni ile takip ettiği oyuncular Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, İsmail Filiz, Cem Uçan, Berat Efe Parlar, Hakan Yufkacıgil, Rüzgar Aksoy, Demet Tuncer ve Gülşah Şahin Uçan rol alıyor.

Haberin Devamı

Gücüyle hayranlık uyandıran özel birlik

Deliler Fatihin Fermanı Filmi Nerede Çekildi

Deliler Fatih'in Ferman, gönüllerde iz bırakan bir kahramanlık hikayesini anlatıyor. Film, Fatih Sultan Mehmet'in görevlendirdiği "Deliler" adlı askeri birlikte görev yapan bir grubun, popüler kültürde Kont Drakula olarak da bilinen Eflak Voyvodası Vlad Tepeş'in Osmanlı'nın Doğu Avrupa'daki topraklarında yaşayan halka uyguladığı zulmü sona erdirmek için gösterdiği mücadeleyi ele alıyor. Rüzgar Aksoy'un canlandırdığı Fatih Sultan Mehmet ile başarılı oyuncu Erkan Petekkaya'nın hayat verdiği Eflak Voyvodası Vlad Tepeş'in güç savaşında "Deliler" tüm dengeyi değiştiriyor ve halka yapılan zulmü önlüyor. Filmde Gökkurt'u Cem Uçan, Aşgar karakterini İsmail Filiz, Alaca'yı Nur Fettahoğlu, Baba Sultan'ı Yetkin Dikinciler canlandırıyor. Kadrosunda Demet Tuncer, Gökçe Özyol, Mehmet Ali Karakuş, Batın Uçan, Mehmet Pala gibi isimlerin de yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini ise sektörün en başarılı isimlerinden Sami Saydan üstleniyor.

Haberin Devamı

Doğal çekim platosu

Deliler Fatihin Fermanı Filmi Nerede Çekildi

Deliler Fatih'in Fermanı filmi Kapadokya bölgesinin on bin yıllık tarihi ve kültürel geçmişe sahip kentleri Aksaray ve Niğde'de çekildi. Doğal film platosunu andıran özel ve farklı coğrafyasıyla Kapadokya bölgesi son yıllarda çekilen tarihi dönem filmleri için önemli bir adres olarak öne çıkıyor.

Kim bu Deliler?

Deliler Fatihin Fermanı Filmi Nerede Çekildi

Deliler, Osmanlı kara ordusunda yer alan gözüpek askerlerden oluşan askeri birliğin ismi. Savaşlarda üstün cesaretleri ile öne çıkan "Deliler" adı verilen süvariler birliği, farklı giyim şekilleri ile de akılları karıştırıyormuş. Cesur, yürekli ve korku bilmez kişilerden oluşan "Deliler"in talimleri de deliceymiş. Islatılmış mermer üzerine çıplak ellerle tokat atan "Deliler"in bu çalışmaları sonucu tarihte iz bırakan Osmanlı tokadı ortaya çıkmış. İstanbul'un Fethi'nde kahramanlıklarıyla öne çıkan "Deliler" Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş, yükselme ve duraklama dönemlerinde yapılan tüm savaşlarda en ön safta yer alarak düşmanla ana ordudan önce karşılaşmış. Düşmana giysileri ve gözüpek savaş yetenekleriyle korku salan birlik, aynı zamanda düşmanlarla ilgili gizli istihbarat görevlerini de yerine getirmiş.