Emlak Dünyanın en pahalı evleri

Dünyanın en pahalı evleri

18.03.2021 - 19:07 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zenginleri gerçekten lüks zevklere sahip ve prestijli konutlarda yaşıyorlar. Yaşam tarzlarından kaynaklanan bu gerçeğe bir de kendi aralarındaki rekabet eklenince, evlerinin fiyatları her geçen gün daha da uçuk hale geliyor. İşte dünyanın en pahalı 5 evi:

Dünyanın en pahalı evleri

1-Antilia, Hindistan

Haberin Devamı

Dünyanın en pahalı evleri

Dünyanın en pahalı evi, aynı zamanda en ilginçlerinden olan Antilia Kulesi. Hindistan, Bombay’da yer alan bu evin sahibi Hintli işadamı Mukesh Ambani. İçeride kendisi ve ailesi yaşıyor. Evin değeri 1 milyar dolar.

2-Villa Leopolda, Fransa

Dünyanın en pahalı evleri

Fransa, Villefranche-sur-Mer’de bulunan Villa Leopolda ikinci sırada yer alıyor. 1902 yılında Kral Leopold II tarafından inşa edilen bu villanın maliyeti 525 milyon dolar.

3-The Penthouse One Hyde Park, İngiltere

Dünyanın en pahalı evleri

Üçüncülüğü Londra’daki The Penthouse One Hyde Park alıyor. 200 milyon dolara satılan bu konut kompleksi 86 lüks daireden oluşmaktadır.

4-Fairfield Pond, ABD

Dünyanın en pahalı evleri

Amerika Birleşik Devletleri, Southampton’da, 10.000 m²’lik yaşam alanını kaplayan Fairfield Pond dördüncü sırada yer alıyor. 198 milyon dolarlık fiyat etiketiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin en pahalı evi olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

5-Hearst-Davies Mansion, ABD

Dünyanın en pahalı evleri

Listenin son sırasındaki ev yine Amerika Birleşik Devletleri’nden… “The Godfather” filminde yer almasıyla ünlü olan Beverly Hills’teki Hearst-Davies Mansion, Beckhams ve Tom Cruise gibi yıldızların evlerine de komşu. Fiyatı ise 195 milyon dolar.

 

Kaynakça: https://www.droitdunet.fr/top-10-villas-maisons-les-plus-cheres-du-monde/