Dekorasyon Dünyanın İkinci Büyük Mağarası: Cin Meclisi Mağarası

Dünyanın İkinci Büyük Mağarası: Cin Meclisi Mağarası

Son Güncellenme:

.

Dünyanın İkinci Büyük Mağarası: Cin Meclisi Mağarası

Umman’ın Muscat kenti sınırları içerisinde bulunan Cin Meclisi Mağarası, ismi gibi paranormal bir görünüm arz ediyor. 1938’de Selam Platosu denilen bölgede yapılan su araştırmaları neticesinde tesadüfen keşfedilen Cin Meclisi, dünya üzerindeki en geniş iç kubbe büyüklüğüne sahip mağara olma özelliği taşıyor. Mağaranın bulunduğu mevkiye ulaşmak için Muscat kentinin güneyindeki Fins köyüne araçla ulaşmanız, ardından da yolculuğa yürüyerek devam etmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Girişler sadece tavandan yapılıyor

Dünyanın İkinci Büyük Mağarası: Cin Meclisi Mağarası

Mağaranın üç adet girişi bulunuyor. Bu girişlerin hepsi 120 metre yüksekliğe sahip mağara tavanında yer alıyor. Mağaranın tavandaki giriş odalarına eriştikten sonra mağara içerisine inmek için 200 metrelik ip kullanmak gerekiyor. Dolayısıyla, Cin Meclisi Mağarası’nın içerisine girmek ve doğa harikasını yakından görmek sanıldığı kadar kolay olmuyor.

Mağaranın tabanı 58 bin metrekare

Dünyanın İkinci Büyük Mağarası: Cin Meclisi Mağarası

Mağara, 310’a 225 metre boyutu ve 58 bin metrekare taban genişliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Mağarayı estetik açıdan besleyen detaylar arasında, tavandaki giriş deliklerinden mağara içerisine doğru süzülen güneş ışınları yer alıyor. Gece yapılan lazer gösterisini andıran bu doğal oluşum, mağara içerisinin aydınlanmasını da sağlıyor. Cin Meclisi Mağarası çölün ortasında bulunuyor. Ancak buna rağmen mağara içerisindeki sıcaklık, 15 dereceyi bile bulmuyor. Mağaranın içerisindeki sıcaklık değerlerinin düşüklüğüne şaşırmamak gerekiyor. Çünkü mağara tavan ve çevre duvar kalınlıkları yaklaşık 40 metreyi buluyor. Bu da, mağaranın ısınmasını engelliyor. Çöldeki sıcaklık 40 dereceye ulaştığında bile mağara içerisinde üşümeniz mümkün, dolayısıyla içeri girerken kışlık kıyafetler giymeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Adrenalin tutkunlarının uğrak noktası

Dünyanın İkinci Büyük Mağarası: Cin Meclisi Mağarası

Dünya üzerinde dikkat çeken yapılar, maceraperestlerin uğrak noktaları haline geliyor. Cin Meclisi Mağarası da bu noktalardan birisi. Farklı bir deneyim ve tecrübe yaşamak isteyen ekstrem sporcular, Cin Meclisi Mağarası’nda bazı heyecan dolu denemelere imza atıyor. Base Jump sporcusu Felix Baumgartner'ın mağara tavanından mağara içerisine doğru gerçekleşen atlayışı bu denemelerden birisi. Cin Meclisi Mağarası’nda gerçekleşen adrenalin dolu denemeler Base Jump ile sınırlı değil. Cin Meclisi Mağarası kubbesinden aşağıya doğru inme fikri de sporcuları heyecanlandırıyor. Bazı noktalarda 45 derecelik eğimlere sahip kubbeden aşağıya inmek oldukça zor olsa da 2014’te Chris Sharna ve ekibi bunu başarıyor. Umman’ın çöllerindeki esrarengiz Cin Meclisi Mağarası’nın içini herkesin görmesi mümkün değil. Mağara tavanına oldukça zor çıkılıyor ve mağara içerisine girmek için de benzer bir zorluk yaşanıyor. Yine de mağara yapısını dışarıdan da olsa incelemek ve gizemli yapı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için yüzlerce turist her sene Cin Meclisi Mağarası'nı ziyaret ediyor.