Püf Noktaları Ev Temizliği Yaparken Nakitten ve Vakitten Kazandıracak 6 Püf Noktası

Ev Temizliği Yaparken Nakitten ve Vakitten Kazandıracak 6 Püf Noktası

Son Güncellenme:

Temizliği daha kısa hale getirmek için işinizi fazlasıyla kolaylaştıracak ve hem nakitten hem de vakitten kazandıracak püf noktaları burada.

Ev Temizliği Yaparken Nakitten ve Vakitten Kazandıracak 6 Püf Noktası

Kitaplık ya da kütüphanenizin temizliğini kolaylaştırın

Haberin Devamı

Kitaplığınızın derinliğini kitaplara sabit olacak şekilde kullanırsanız yani kitaplarınızı yerleştirdiğinizde rafta herhangi bir boşluk kalmayacak şekilde yerleştirirseniz kitaplarınızın tozunu alırken raf temizleme derdinden kurtulmuş olursunuz. Bunun için 20 cm derinlik yeterli olacaktır.

Bulaşıklarınızı tek tek kurutmak yerine makinede ya da rafta bırakın

Bazen mükemmeliyetçi olabilmek adına bulaşıkları dahi tek tek kurutarak kaldırmak isteriz ancak hayatımızı kolaylaştıracak bir nokta da bulaşıkları kurumaya bırakmak. Rafta kuruturken suyun rafı kirletmemesi için altına havlu kağıt sererek raf temizliğini de kolayca halletmiş olursunuz.

Her seferinde tüm odaları süpürmek yerine en çok gezilen alanı temizleyin

Haberin Devamı

Günlük temizlikte tüm odaları temizlemek yerine bunu haftalık temizliklere bırakarak hem elektrik masrafınızı azaltmış olursunuz. Aynı zamanda yorulmadan temizliğinizi daha kısa sürede bitirmiş olursunuz. Daha yoğun olarak kullanılan koridor gibi alanları temizleyerek temizliği bitirebilirsiniz.

Kıyafetlerinizi tek giyimde yıkamak yerine ikinciden sonra yıkayın

Özellikle yoğun bir tempoda çalışmıyorsanız ya da daha yoğun kir barındıran bir alanda vakit geçirmiyorsanız kıyafetlerinizi tek seferde giydikten sonra yıkamak yerine ikiden sonra yıkayabilirsiniz. Bu sayede çamaşır yıkarken elektrik ve su faturanızı hafifletirken diğer yönden kıyafetleri katlarken kaybettiğiniz zamanı da kazanabilirsiniz.

Fırınınızı daha kolay temizleyebilmek için aluminyum folyo kullanın

Fırınınızın tabanını daha kolay temizleyebilmek adına aluminyum folyodan ince bir katman yaparsanız belirli aralıklar bu folyoyu değiştirmek kısa bir temizlik yapmak demek olacaktır. Bu sayede daha az temizlik malzemesi kullanmanış olur, yemek pişirdiğiniz alanda kimyasal temizleme yapmamış olursunuz.

Kıyafetlerinizi daha iyi katlayarak ütü oranını azaltın

Kıyafetleri silkeleyip astığınızda kururken kırışıklıkları da gitmiş olur. Ardından düzenli bir şekilde toplayıp ellerinizle düzelterek katlarsanız ütü sürenizi kısaltmış olursunuz hatta özellikle tişörtler için ütüden feragat edebilirsiniz. Ütünün oldukça yüksek oranda elektrik harcadığını da hesaba katarsanız karlı çıkmanız gayet kolay olacaktır.

Haberin Devamı