GüncelEvinizi boyatmak için yaz sıcaklarını beklemeyin

Evinizi boyatmak için yaz sıcaklarını beklemeyin

29.03.2021 - 09:51 | Son Güncellenme:

Yaz aylarında boya yapmayı düşünüyorsanız, planlarınızı tekrar gözden geçirin. Çünkü yaygın kanının aksine, boya yapmak için ideal zaman yaz ayları değil. Boyanın çabuk kuruması için pencerelerin açık kalması önemlidir evet, ama fazla sıcak ve rutubetli de olmaması gerekir.

Evinizi boyatmak için yaz sıcaklarını beklemeyin

Duvarlarımızdaki lekeler gözümüze batmaya başlayınca, boyatmadan rahat edemeyiz. Hele, koronavirüs nedeniyle vaktimizin çoğunu evde geçirdiğimiz için kirli duvarlar bizi her zamankinden daha da fazla sıkmış olabilir. “Yaz gelsin, boyatalım” diye düşünüyorsanız, yanlış bir plan yaptığınızı söyleyebiliriz. Evinizi boyatmak için ideal zaman ilkbaharın sonları olacaktır. Yani ne yaz sıcaklıkları ve rutubeti basmış olmalı, ne de pencereleri açamayacak bir hava

Haberin Devamı

Yaz aylarında pencereleri açık bırakıp boyanın kolay kurumasını sağlamak, yıllardır uygulanan ve en sık başvurulan yöntem. Öte yandan, özellikle yaz aylarının rutubetli olduğu şehirlerde, boya uzmanları tarafından bu tercih çok da fazla önerilmiyor. Çünkü rutubet de boyanın kurumasını engelliyor. Dolayısıyla en uygun zamanlar, havaların ısındığı ancak nemin düşük olduğu ilkbahar ayları oluyor.

Acil durumlarda kışın da boya yaptırmak isterseniz, ısıtmanın gücünden faydalanabilirsiniz. Ancak en iyisi su bazlı iç cephe boyalarını düzenli olarak silmek ve 5 seneye kadar kullanmak olacaktır. Evinizde rutubet varsa, her yıl deformasyon söz konusu olacaktır. Dış cephe yalıtım imkanınız yoksa, rutubetli evlerde her yıl boyanızı yenilemeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

Artık dekorasyonun asli unsuru

Duvar boyaları, günümüzde özgürce, daha fazla renk seçeneğiyle uygulanıyor. Mobilyalarınızı tamamlayacak, zıt görünümlerle evinize hareket katacak, derinlik ve aydınlık kazandıracak renklerin kullanımı ev dekorasyonlarında etkin kullanılıyor. Siz de salonunuzda en azından bir duvarınızı farklı bir renge boyayarak çok daha şık etkiler elde edebilirsiniz. Tüm evinizin boyasını yenilemeyi beklemeden ilkbaharda tek bir duvarınızı değiştirerek yaşam alanınızı güzelleştirebilirsiniz.