Emlak Hayaller emekliliğe ertelenmiyor

Hayaller emekliliğe ertelenmiyor

18.03.2021 - 18:27 | Son Güncellenme:

Pandemi ile birlikte farklı yaşama seçenekleri herkesin gündemine girdi. Büyük şehirlerde insanları apartmanlara mahkûm eden günlük yaşantı, akıllara kır evlerini ve çiftlik hayatını getirdi. Beyaz yakalı olarak tanımlanan, 35-50 yaş arası, profesyonel veya idari işler yürüten kesim, emeklilikte geçmeyi planladığı sakin yaşam modelini öne çekmenin yollarını arıyor.

Hayaller emekliliğe ertelenmiyor

Yeni yaşam hayali, beraberinde farklı iş seçeneklerini de araştırmayı getirdi. Büyük şehirleri terk etmeyi düşünen çalışanlar, doğayla iç içe olabilecekleri, karantina günlerinde dört duvar arasına sıkışmadan, çocuklarla daha aktif bir yaşam sürebilecekleri alternatif işlerin peşindeler. En çok rağbet gören yeni meslekler ise organik ürün yetiştiriciliği, hayvan yetiştiriciliği ile kitap yazmak gibi yaratıcı faaliyetler olarak öne çıkıyor.  

Haberin Devamı

YAŞANACAK YENİ YERLER

Ekonomi Dergisi Forbes’e göre, Türkiye’nin en yaşanası illerinin başında Çanakkale geliyor. Araştırmaya göre, Troya antik kentinin bulunduğu, Gökçeada ve Bozcaada gibi turistik mekanlara sahip Çanakkale, girişimcilere de farklı imkanlarıyla kucak açıyor.

Aile büyüklerine yakın olmak, iklim özellikleri, çocuklar için eğitim imkanları, doğal güzellikler ve canlı ekonomi de aranan kriterler arasında. Bölge değiştirmek istemeyenler, bu kriterleri en çok barındıran illere de geçiş yapmayı değerlendirebiliyor. Marmara bölgesinde Balıkesir’in kıyı şeridi, Yalova ve İznik, Ege’de kıyı illeri, İç Anadolu’da Eskişehir, Akdeniz’de Antalya, Karadeniz’de Sinop ve Amasra öne çıkıyor. Doğu bölgelerimizde ise modern şehirler daha çok tercih ediliyor. Emlak piyasasının canlı olduğu ve lüks apartman dairelerinin yer aldığı, Doğu Anadolu’da Malatya ve Güneydoğu Anadolu’da ise Gaziantep ve Şanlıurfa tercih ediliyor.