Emlak Kelepir Satılık Daire Ne Demektir? Kelepir Ev Alınır Mı?

Kelepir Satılık Daire Ne Demektir? Kelepir Ev Alınır Mı?

27.05.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Emlak piyasası sanıldığından hızlı büyümektedir. Hal böyle olunca emlak satışlarının artması ile birçok terim hayatımıza girmiştir. Bu terimlerden bir tanesi de kelepir ifadesidir. Peki, kelepir ne demektir? Kelepir ev ifadesi bize neyi anlatmaktadır? Kelepir ev alınır mı? İşte, kelepir ifadesinin anlamı hakkında detaylar.

Kelepir Satılık Daire Ne Demektir Kelepir Ev Alınır Mı

Kelepir ev demek, evin emsallerinden bir hayli düşük bir ücretle satılması anlamına gelmektedir. Yani, ücret bakımından daha uygun bir ev almak isteyen kişiler kelepir ev alabilirler.

Haberin Devamı

Kelepir Satılık Daire Ne Demektir?

Kelepir satılık daire, aynı türden yani eşdeğer dairelere göre fiyatın daha uygun olduğu anlamına gelmektedir. Aynı özellik ve lokasyon içerip, fiyatı piyasaya göre daha ucuz olan daire kelepir daire olarak adlandırılır.

Kelepir Ev Alınır mı?

Kelepir ev alırken bir takım araştırmaların yapılması gerekmektedir. Örneğin o evin aynı emsallerinin de pazar araştırmasının yapılması gerekir. Böylece satılan evin gerçekten kelepir olup, olmadığı anlaşılır. Çünkü her kelepir ev bazen ucuz olmamaktadır. Bu tür kandırmacalara dikkat etmekte yarar vardır. Bir evin kelepir olup olmamasını eşdeğerindeki evler belirler.