Dekorasyon Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor!

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor!

Son Güncellenme:

.

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor

Dünyanın ve sosyal medyanın gündeminde oldukça fazla yer kaplayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un inşasını 2014'de duyurduğu ve 2015'te tamamlanan Bilim ve Teknoloji Merkezi hala dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Taedong Nehri üzerinde, Ssuk Adası'nın üstüne inşa edilen yapının uzunluğu ise 300 metre. Sci (Atom) Teknoloji Merkezi ismiyle de bilinen bu yapıya, Kuzey Kore lideri Kim Joung-un, "Bilim ve teknolojinin ilerlemesi vatanın ilerlemesidir" sözüyle oldukça önem verdiği anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, tarihte önemli çekişmelere sahne olan, Asya'nın doğusundaki küçük ülke Kuzey Kore'nin, savaştan sonra kuzeyi dönemin SSCB'si, güneyi ise ABD denetimine girmişti. Sovyetler Birliği yıkıldı ama Kuzey Kore sosyalist rejimden diktatoryal bir yönetime evrildi. Bu evrilme dünyadan ve dünya düzeninden tamamen kopuk ve dünyaya kapalı bir Kuzey Kore ortaya çıkardı.

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor

Kuzey Kore Bilim ve Teknoloji Merkezi de "Dev Atom" şeklinde tasarlanmış, etrafındaki her şeyi gölgesi altında bırakmış. Dünya basınında sık sık "Nüklüer Atom Programları ve Projeleri" ile yer alan lider Kim Joung'un'un, başkent Pyongyang'a yaptırdığı bu ilginç ve dünyanın dikkatini oldukça çeken yapıyı, Kuzey Kore'nin dünyaya karşı bilimsel ve teknolojik gücünü bir gösterge arzusu olarak yorumlayabiliriz.

Haberin Devamı

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor

Yapımında askerler dahi çalıştırılmış

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor

Kim-Joung-un'un onayıyla ismi "Atom" olarak belirlenen bilim ve teknoloji merkezinin yapımında askerlerin dahi çalıştırıldığı biliniyor. Kuzey Koreli bilim insanlarının da yararlanması için merkezde büyük bir kütüphane de bulunuyor. Atom Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilim laboratuvarı, atom merkezi, deprem deneyim odası, projektörler ve büyük dokunmatik ekran bilgisayarlarla donatılmış. Ayrıca Atom Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin enerjisi sadece güneş ve diğer doğal kaynaklarla sağlanıyor.

"İnsanlığın ulaştığı bilim ve teknolojiyle ilgili tüm bilgiler paylaşılacak"

Kim Jong-un Bilim ve Teknoloji Merkezi Göz Kamaştırıyor

Kuzey Kore lideri Kim Joung-un, bilim ve teknoloji merkezinin, "insanlığın ulaştığı bilim ve teknoloji ile ilgili tüm bilgilerin paylaşıldığı ve arşivlendiği ağ merkezi olacağını" bina henüz yapım aşamasındayken vurgulamış. Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin adanın ve ülkenin kalkınmasında önemli rol oynadığını söyleyen Kim Joung-un, adanın aynı zamanda bir bilim ve teknoloji yuvası haline geleceğini de belirtmiş. Ayrıca merkezin bulunduğu başkent Pyongyang'daki Ssuk Adası, hafta sonları yerel halkın keyifli vakit geçirmek için tercih ettiği bir park adası.