Dekorasyon Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Son Güncellenme:

.

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Baloncuk Sarayı’nı ilk kez duyuyorsanız, isminden yola çıkarak görünümü hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. Bir araya gelmiş irili ufaklı birçok baloncuğu andıran bu yapı, farklı görünümü ile öne çıkmaktadır. Ama bu yapı ilgi çekici baloncuk görünümünden çok daha fazlasına sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda satışa çıkarılan saray, yıllar boyu modacı Pierre Cardin tarafından kullanılmıştır. Ünlü modacı, farklı mimarisi ile adından söz ettiren bu ihtişamlı yapıda birçok davet ve defile de gerçekleştirmiştir.

Haberin Devamı

Eskimoların buz evlerinden ilham alınarak tasarlandı

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

1975 yılında inşasına başlanan ev, 1989 yılında tamamlanmıştır. Öncesinde bir Fransız sanayiciye aitken, modacı Pierre Cardin tarafından satın alınmıştır. Bir ara otel olarak da kullanılan yapı, Fransa'nın Cannes şehrinin yakınlarında bulunan Théoule-sur-Mer kasabasında yer alır. İlham verici detayları ile tanınan malikane, Akdeniz manzaralı odaları ile de konuklarını büyülemektedir. Baloncuk Sarayı’nın odalarının içinde de kıvrımlı hatlardan vazgeçilmemiştir. Bu estetik harikası yapı, işlevsellikten ödün vermeyen iç tasarımı ve yaşanılası mekanlarıyla dikkat çekmektedir. Baloncuk Sarayı’nın mimarı Macaristan doğumlu Antti Lovag’tır. Başarılı mimar bu sarayı tasarlarken; eskimoların buz evlerinden ve antik çağdaki insanların yaşadığı mağaralardan ilham almıştır.

Haberin Devamı

Estetik ayrıntılarla süslü gerçek üstü bir saray

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Baloncuk Sarayı’nın dışı gibi içinde de yuvarlak hatlar tercih edilmiştir. İç dekorasyonda kullanılan eşyaların yanı sıra pencerelerde ve merdivenlerde de kavisli çizgilere sahip tasarımlara ağırlık verilmiştir. Toplam 8500 metrekarelik bir alana kurulmuş olan Baloncuk Sarayı’nda önemli sanatçıların tasarımlarıyla katkı sunduğu 10 büyük oda bulunur.

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Büyük odalara; konferans odası ve sinema odası gibi fonksiyonel mekanlar da eşlik etmektedir. Sarayın çevre düzenlemesi de ihtişamını artıracak ayrıntılar ile doludur. Yapıda yüzme havuzu ve tenis kortunun yanı sıra 500 kişilik amfi tiyatro da bulunmaktadır. 6 kattan oluşan bu devasa mekanın bahçesinde de küçük havuzlar ve mini şelaleler yer almaktadır.

Defilelerin ve davetlerin gözde mekanı

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Baloncuk Sarayı, Pierre Cardin’in efsanevi defilelerinin yanı sıra birçok etkinlik ve şova da ev sahipliği yapmıştır. Cannes şehrine oldukça yakın olan yapı, ünlü film festivali süresince de birçok kez kullanılmıştır. Ünlülerin davet düzenlemeyi sevdiği yerler arasında yer alan mekan, özgün atmosferi ile konuklarını kendisine hayran bırakmaktadır.

Modanın Büyüleyici Kalesi: Baloncuk Sarayı

Bir yanında doğayı bir yanında ise Akdeniz'in masmavi sularını barındıran Baloncuk Sarayı, görkemli mimarisiyle modern bir masal diyarı gibi görünmektedir. Peyzajın ve su ögesinin zengin kullanımı da evin görselliğine katkı sunmaktadır. Baloncuk şeklindeki dizaynın yarattığı yumuşak doku, yapıyı benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerden birisidir.