Püf Noktaları Pratik Mutfak Temizleme Rehberi

Pratik Mutfak Temizleme Rehberi

Son Güncellenme:

.

Pratik Mutfak Temizleme Rehberi

Mutfak temizliği, barındırdığı ince detaylardan dolayı genel olarak zorlu ve yorucu bir süreçtir. Çok fazla uğraşmadan temiz bir mutfağa kavuşmak istiyorsanız, bazı püf noktaları ile mutfak temizleme sürecini pratik bir hâle getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Temizliğe mutfaktaki ev aletlerinden başlayın

Pratik Mutfak Temizleme Rehberi

Kendinize vakit ayırmayı seviyorsanız, hayatınızı kolaylaştıran pratik ve işlevsel ev aletlerini temiz tutmaya ihtiyacınız var demektir. Mutfağın önemli unsurları arasında yer alan buzdolabını temiz tutmak için uygulanabilecek en kestirme çözüm, rafları streç filmle kaplamaktan geçer. Streç filmler rafları, dökülme sonucu oluşacak lekelerden ve kirlerden korur. Serdiğiniz streç filmleri ihtiyaç duydukça değiştirebilirsiniz. Streç yöntemi biraz tuhaf geldiyse, fişini çekip içini boşalttığınız buzdolabını, sirkeli ya da karbonatlı su ile düzenli aralıklarla detaylı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Temizliğin ardından kuru bir bezle sildiğinizde buzdolabınız kullanılmaya hazır hâle gelecektir. Yemek yaparken yoğun miktarda yağ ve lekenin oluştuğu fırınlarda, en fazla kirlenen yer tepsilerdir. Tepsiye, elinizi yakmayacak kadar sıcakken tuz serpip gazete kâğıdıyla hafifçe ovarsanız tepsi kolaylıkla temizlenir.

Haberin Devamı

Yüzey temizliğinde doğal ürünlerin gücünden faydalanın

Pratik Mutfak Temizleme Rehberi

Lavabonuzu temizlerken kireç lekelerinden kurtulmak için sadece sirke yeterlidir. Lavabonuz beyazsa, temizlemek için biraz karbonat döküp kullanılmış limonun posasıyla kısa süre ovalayabilirsiniz. Tezgâh boşluklarında birikmiş kırıntı ve kirleri çıkarmak için herhangi bir çatalın ucuna takacağınız nemli bez, fazlasıyla işinize yarayacaktır. Temizlik sonrasında süngerinizi kuru tutmanız, üzerinde mikropların üremesini engeller. Bunun için hızlı ve orijinal bir çözüm arıyorsanız kâğıt tutma klipslerini kullanabilirsiniz. Temizlediğiniz süngeri dik şekilde bu klipslere yerleştirerek daha temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Tezgâhta bulunan bir diğer önemli gereç de tencere ya da tepsilerdeki zorlu kirleri temizlerken kullanılan bulaşık telidir. Markete gitmeye üşeniyorsanız evde de kolaylıkla bulaşık teli yapılabilir. Fileyle satın aldığınız meyve ve sebzeleri kullandıktan sonra bu filelerden bulaşık teli yapabilirsiniz. Mutfak dolaplarının temizliği için de evdeki malzemelerle etkili bir karışım oluşturabilirsiniz. Bir tutam karbonat ve bir tutam sebze yağı ile hazırlayacağınız karışım, dolap temizliği için fazlasıyla yeterlidir.

Haberin Devamı

Mutfak temizleme sürecini kolaylaştıran püf noktaları

Pratik Mutfak Temizleme Rehberi

Hemen her evde bulunan sirke, bulaşıklardaki farkı tipte kir ve lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Çaydanlıklarda zamanla biriken kireç tabakasından kurtulmak için içinde sirkeli su kaynatılabilir. Sık kullanılan sürahilerin dibi lekelenince de temizlemek için sirke ve tuz karışımı koyup çalkalayabilirsiniz. Mutfak temizleme işlemini bitirdikten sonra ortamdaki kötü kokuları yok etmek için de ocakta sirkeli su kaynatmak işinize yarayabilir.