Püf Noktaları Bebek karyolası nasıl monte edilir?

Bebek karyolası nasıl monte edilir?

13.07.2021 - 10:34 | Son Güncellenme:

Bir bebek beklemek dünyanın en güzel heyecanlarından biridir. Onu beklerken odasını hazırlamak, kıyafet alış verişine çıkmak da çok eğlencelidir. Siz bu tatlı telaş içerisindeyken bebeğinizin yatağını monte etme işini üstlenmiş olabilirsiniz. İşte size yardımcı olacak ip uçlarımız...

Bebek karyolası nasıl monte edilir

Bebeğiniz için oda hazırlarken montajlı hazır takım mobilyalar tercih edebileceğiniz gibi tek tek seçimler de yapabilirsiniz. Özellikle zincir mağazalarda montajsız seçeneği de yer aldığı için bu yazı size rehberlik edebilir. Biraz tasarruf yapmak istiyorsanız ve kendinize güveniyorsanız bebek karyolasını siz monte edebilirsiniz. Piyasada seçim yapabileceğiniz farklı beşik modelleri olsa da, kolay kurulum için genellikle aynı parçalardan yapılırlar.

Haberin Devamı

 

MONTAJDAN ÖNCE

Bebeğinizin beşiğini monte etmeden önce, iş bittikten sonra onu taşımak zorunda kalmamak için odasındaki tüm parçaları bir araya getirin.

- Listelenen tüm gerekli parçaların sizde olup olmadığını kontrol edin. Değilse, satın aldığınız mağazayla iletişime geçin. Genellikle bir beşik, bir başlık, bir ayak, korkuluklar, bir şilte desteği ve tabii ki bir şilte içerir. Kutu ayrıca panoları da içerebilir.

- Tüm parçaların iyi durumda olduğundan, yani talaş veya yontulmuş boya olmadığından emin olun.

- Ayrıca çıtalar arasındaki boşluğu da inceleyin. 6 cm’yi geçmemelidir.

 

MONTAJ SIRASINDA

Kontrol aşamasından sonra sıra montaja gelir:

- Başlığı, iç tarafı yukarı bakacak şekilde yere düz bir şekilde yatırın.

Haberin Devamı

- Kancaları iç tarafa takın.

- Sabit rayı baş ve ayak tahtasına takın. Bunu yapmak için dübelleri kancalara kaydırın ve vidalayın.

- Ardından, yatak modeline bağlı olarak bir çerçeve üzerinde tahta, yaprak veya yay olabilen yatak desteğine gidin. Braketi istediğiniz yüksekliğe kaydırın ve vida, cıvata ve somunlarla baş ve ayak tahtasına sabitleyin.

- Düşme rayını yatağın önüne takın, ardından gevşek yayları bir mandal üzerine kaydırın ve düşme rayının hemen altındaki deliğe yerleştirin.

Şimdi yapmanız gereken tek şey yatağı koymak, varsa tekerlekleri sabitlemek ve işte bu!