Püf Noktaları Diş macununun 9 beklenmedik kullanımını keşfedin

Diş macununun 9 beklenmedik kullanımını keşfedin

01.09.2021 - 09:00 | Son Güncellenme:

Ucuz, etkili ve çok yönlü diş macunu sadece diş temizliği için değildir. Gümüş objelerin parlatılmasında özellikle etkili bir üründür. Alışılmadık kullanımlarından 9’unu keşfedin.

Diş macununun 9 beklenmedik kullanımını keşfedin

Diş macunu: temizlik için güçlü çözüm

Haberin Devamı

İster tekstil, ister yüzeylerde olsun, diş macunu lekeleri çıkarmak için kullanımı kolay bir çözümdür. Ek olarak, antibakteriyel ajanları, onu hoş olmayan kokuların giderilmesinde büyük bir müttefik yapar. Şişelerinizi ve diğer kaplarınızı diş macunu ve süngerle temizleyerek bunu yapabilirsiniz. Birkaç dakika bekletin ve ardından iyice durulayın. Giysilerdeki veya ayakkabılardaki lekeleri çıkarmak için, diş macununu doğrudan giysiye veya süngere uygulayın, kumaşı nazikçe ovalayın ve bir makinede veya temiz, nemli bir bezle durulayın.

Diş macunu: parlama durdurulamaz

Diş macunu, musluklar, gümüş eşyalar ve hatta mücevherleri parlatmak için mükemmeldir. Doğrudan yüzeye veya nesneye bir miktar diş macunu sürün, ürünün etki etmesine izin verin, ardından bir diş fırçası veya süngerle ovalayın. Bu hile ile de kullanabilirsiniz... Cep telefonunuzun ekranı! Bu mucize ürün sayesinde parmak izleri ve diğer mikroplar yok olacaktır. Örneğin mikrofiberden yapılmış yumuşak bir bezin üzerine bir miktar diş macunu koyun ve ardından ekranı nazikçe ovalayın. Ardından temiz bir bezle silin. Sonuç: parlak ve dezenfekte edilmiş bir ekran!

Haberin Devamı

1-Parlamasını sağlamak için

Musluklarınızı, kapılarınızı, contalarınızı, gümüş eşyalarınızı parlatmak için... Temizlenecek nesneye diş macunu sürün, birkaç dakika etki etmesini bekleyin, ardından diş fırçası ile ovalayın.

2 – Çizilmelere karşı

Yumuşak bir bezin üzerine bir miktar diş macunu koyun, ardından telefonunuzun ekranına hafifçe masaj yapın. Ardından yumuşak, temiz bir bezle silin.

3- Ağrıyı yatıştırmak için

Sinek mi ısırdı? Arı mı soktu? Ağrıyı hafifletmek için bölgeye biraz diş macunu ile masaj yapın.

4-Sivilcelere karşı

Önemli bir günden önce yüzünüzde büyük bir sivilce mi çıktı? Yatmadan önce, çabuk kuruması için biraz diş macunu sürün.

5-Giysilerdeki lekeleri temizlemek için

Lekelere diş macunu sürün, birkaç dakika bekletin ve ovalayın. Makinede yıkayın.

6- Yemek kokularını gidermek için

Kavanozlarınızda ve şişelerinizde hala yiyecek kokusu alıyorsanız, diş macunu ile yıkayın. İyice durulayın.

Haberin Devamı

7-Ütünün tabanını temizleyin

Ütünüzün tabanını etkili bir şekilde temizlemek için nemli bir bezi diş macunu ile ıslatın. Ardından temiz, nemli bir bezle durulamadan önce yüzeyi nazikçe ovalayın.

8-Kirli ayakkabıları temizleyin

Ayakkabınız lekeli mi? Panik yapmayın, fırça ve diş macunu ile temizleyin.

9-Mücevherleri temizlemek için

Mücevherleriniz donuklaştı mı? Onları diş macunu ile temizleyin. Emin olun parlayacaklar!