Püf Noktaları Reyhan otunun bakımı nasıl yapılır?

Reyhan otunun bakımı nasıl yapılır?

27.07.2021 - 13:02 | Son Güncellenme:

Reyhanı yeniden büyüyecek şekilde nasıl düzgün bir şekilde kesilir? Tüm yaz boyunca reyhanın tadını çıkarabilmek için 3 ipucumuzu takip edin!

Reyhan otunun bakımı nasıl yapılır

Reyhan yaz aylarında en popüler aromatik bitkilerden biridir. Biz onu bahçeden aldığımız güzel domateslerle tatmayı seviyoruz. İster saksıda, ister toprakta olsun, evinizde varsa, toplama ve kesme konusunda uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bununla nasıl baş edeceksiniz? İşte yanıtlarımız…

Haberin Devamı

Reyhanı mümkün olduğunca uzun süre kullanabilmek için yapraklarını nasıl toplayacağınızı bilmek önemlidir. Bir makasla yanlış yerden keserseniz, aromatik bitkinizi zayıflatacak yeni tomurcukların oluşumunu teşvik edeceksiniz. İşte izlenecek doğru süreç:

Yerde veya bir saksıda yaprakları yerden en az 15 cm yüksekte kesin. Bir tencerede yaprak yaprak toplayın. Genç yaprakları tercih edin.

Daima bitkinin tepesinden başlayın ve sonra aşağı inin;

Reyhanın budaması bitkinin ihtiyacına göre 2 haftada bir yenilenmelidir.

Reyhan bitkisi nasıl korunur?

Reyhan biraz bakım gerektirir. Gerçekten de, bu aromatik bitki oldukça sık sulanmalıdır: toprağı nemli olmalıdır. Bunun için her gün tercihen sabahları sulanması gerekir. Mantar oluşumuna neden olan yaprakların ıslanmasını önlemek için bitkinin sadece köklerini sulayın. Ayrıca ona bir kez sıvı gübre getirmeniz de gerekir. Budama tarafında, yeniden büyümeyi teşvik etmek için bitkileri kesmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Reyhani fazla sularsanız nasıl tepki verilir?

Reyhan düzgün büyümek için suya ihtiyaç duyar, ancak çok fazla su ölümcül olabilir. Onu fazla suladığını düşünüyorsanız kurtarmak için ipuçlarımızı takip edin…

Saksıdaki reyhan, topraktan daha sık sulama gerektirir. İyi korumak için, her gün orta derecede sulanmalıdır. Alt tabaka sürekli nemli kalmalıdır. Toprağı boşaltmak için kil topları veya çakıl kullanmayı düşünmediyseniz, daha kolay su basacaktır. Zaten varsa, yine de kaydedebilirsiniz! İkinci bir şans vermek için saksı değiştirebilirsiniz. Kök topun kurumasına izin vererek başlayın ve ardından reyhanı tekrar koyun. Toprağı boşaltmayı unutmayın, ardından normal şekilde sulamaya devam edebilirsiniz. Bitkiniz harika bir şekilde ayrılmalı!