Püf Noktaları Salona L koltuk nasıl yerleştirilmelidir?

Salona L koltuk nasıl yerleştirilmelidir?

13.07.2021 - 11:52 | Son Güncellenme:

Bir yatak odasında veya stüdyoda alanı optimize etmek için çekyat özelliği olan L koltuk gibisi yoktur! Gün geçtikçe daha çok tercih edilen bu koltuklar her iç mekânda kendine yer bulan modern bir mobilya haline geldi.

Salona L koltuk nasıl yerleştirilmelidir

L şeklindeki çekyat veya açılır kanepeler, özellikle küçük salonlu apartman dairelerinde ve stüdyolarda giderek daha fazla yer alıyor. İlk başta, sadece misafir odasında kullanılan bir mobilyayken şimdi koltuk takımlarını geride bırakmaya başladı. Artık yenilikçi tasarımlarla salonlarda çok sık tercih ediliyor. Herhangi bir iç mekana kolayca sığacak kompakt boyutlar, olağanüstü uyku konforu ve kullanımı kolay bir açma sistemi gibi birçok avantaj sunan L çekyatlara yakından bakalım.

Haberin Devamı

Piyasada üç ana tip çekyat arasından seçim yapabilirsiniz: çekyat, köşe ve dönüştürülebilir kanepe. Size uygun modeli seçmek için göz önünde bulundurmanız gereken kriterler şunlardır: kullanılabilir alan, tasarım ve uyku konforu.

 

NASIL BİR MODEL SEÇMELİSİNİZ?

Açılır kanepe, ilave bir yatağa ihtiyacınız olduğunda yer sıkıntısı çekiyorsanız ideal çözümdür. Ayrıca köşe çekyat, oturma odanızdaki alanı optimize etmek için en iyi alternatifi sunar. Kısa sürede ilave yatağa dönüşmektedir. Genellikle bu tür mobilyalar masif ahşap veya demir bir yapıya ve cilt ile temas eden yumuşak bir kaplamaya sahiptir. Mağazalarda diğerlerinin yanı sıra 2’li ve 3’lü koltuk modelleri bulabilirsiniz.

- 2 kişilik dönüştürülebilir kanepe, kompaktlığı ile dikkat çeker. Açıldığında 2 kişilik yatak olur.

Haberin Devamı

- 3’lü açılabilir kanepe, köşe veya uzanma koltuğu ile donatılabilir. İdeal olarak geniş bir oturma odasında yerini bulur. Ancak, yer kaplayabilir ve dolayısıyla depolama alanını azaltabilir. Bunu telafi etmek için bazalı bir model seçebilirsiniz.

 

KOLTUĞUNUZU ODAK NOKTASI YAPIN

Gelelim salonunuza nasıl yerleştireceğinize… Eğer bir köşesi sırtsız ve kısa uzanma birimliyse, sırtlı kısmı pencereye veya geniş duvara doğru yaslayıp salonunuzun odak noktasına koyabilirsiniz.

Simetrik bir koltuğa sahipseniz yani köşenizin her iki tarafı da aynı uzunluktaysa, bir kısmını yemek alanınızı ayıracak şekilde koyabilirsiniz.

Her seçenekte koltuğunuzu odak noktasına koyabilirsiniz. Burası ister tek başınıza, ister sevdiklerinizle en rahat edeceğiniz ve huzur bulacağınız yer olacağı için, bu keyifli anların artmasına yardımcı olacak güzel kırlent ve örtülerle donatabilirsiniz. Ayaklarınızı uzatmak için de bir puf tercih edebilirsiniz.