Püf Noktaları Siz tatildeyken posta kutunuz taşmasın

Siz tatildeyken posta kutunuz taşmasın

29.07.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Yakında tatile mi gidiyorsun? Posta kutunuzu mektup veya reklamlarla dolu bırakmamaya dikkat edin! Bu hırsızlar için sizin tatilde olduğunuzu gösteren çok basit bir işaret olacaktır. İşte çözümlerimiz.

Siz tatildeyken posta kutunuz taşmasın

Yaz demek tatil demek! Ne yazık ki, tatile gittiğinizde, hırsızlık riskini de almış oluyorsunuz... Hepimizin yaptığı yaygın hata: Posta kutusunun mektuplar veya el ilanları ile dolup taşmasına izin vermek. İşte bu sorunu çözmek için bazı ipuçları.

Haberin Devamı

Hırsızlara davetiye çıkarmayın

Evinizi emniyete alın, beyaz eşyalarınızı fişten çekin… Bu hareketler tatile çıkmadan önce refleks haline geldi. Ancak birçok insan posta kutusunu önemsemez. Haftalar geçtikçe, posta kutusunda posta ve el ilanları birikir; bu, hırsızlara uzakta olduğunuzu gösteren bir işarettir. Hangi çözümler işe yarayabilir?

Yakınlarınızdan tatiliniz sırasında düzenli olarak gelip postalarınızı toplamalarını isteyin. Yakında bir akrabanız veya arkadaşınız yoksa komşularınızdan birinden rica edebilirsiniz.

Beklediğiniz mektup veya kargolar varsa güncel tatil adresinizi verebilirsiniz. 

Çoğu basın grubu, yokluğunuz sırasında günlük bir gazeteye aboneliğinizi askıya alma imkanı sunar.

Haberin Devamı

Reklam bir mektup kutusunda çok yer kaplıyor! Tatildeyken kutunuzun üzerine “reklam istemiyorum” etiketi yapıştırabilirsiniz.

Tatile giderken evinizi nasıl güvence altına alırsınız?

Evinizi kilitlemeden önce işlemleri yaptığınızdan emin olun: Elektronik cihazlarınızın ve ev aletlerinizin fişini çekin; gazı kapatın ve suyu kapatın; varsa alarmınızı etkinleştirin; çöp kutularınızı boşaltın. Bahçe tarafında ise bahçe mobilyalarınızı içeri almayı ve yüzme havuzunuzu örtmeyi unutmayın.