Emlak Sanal Ofis Nedir? Sanal Ofis Kiralamanın Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Sanal Ofis Nedir? Sanal Ofis Kiralamanın Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

09.06.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

İş dünyasında dinamikler sürekli olarak değişmektedir. Bunun getirilerinden biri de sürekli olarak yeni kavramların ortaya çıkmasıdır. Sanal ofis kavramı da bunlardan bir tanesidir. Sanal ofis nedir? Sanal ofis kiralamanın avantajları ile dezavantajları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sanal Ofis Nedir Sanal Ofis Kiralamanın Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir

Fiziki anlamda ofis gereksinimi bulunmayan şirketlerin yararlanmış olduğu bir uygulama olarak sanal ofisler karşımıza çıkmaktadır. Sanal ofisler hazır bir şekilde kurulu olan bir ofis ortamıdır. Şirketler bu ofisleri kiralayarak elektrik, su, telefon gibi hizmetler için kiralamaktadır.

Haberin Devamı

Sanal Ofis Nedir?

Sanal ofisler fiziki olarak bir ofise ihtiyaç duymayan şirketlerin başvurmuş olduğu yöntemlerin başında gelmektedir. Sanal ofisler, tam zamanlı bir şekilde kullanılmaz. İşlerin evden ya da belli saatler içerisinde yürütülmeyen özgür ofisler için tercih edilmektedir. Sanal ofis kiralama gerçek ofislere göre çok daha uygun fiyatlıdır. Çünkü gerçek bir daire ya da gayrimenkul kiralamazsınız.

Sanal ofis kiralamanız halinde şirketinizin telefonları karşılanmaktadır. Bunun yanında adresinize gelen misafirlerin ağırlanması sağlanmaktadır. Şirket açmayı düşünenler için bir şirket adresi olmuş olur. Gelen kargoların da size yönlendirilmesi sağlanmaktadır. Gerçek bir ofis kiralanmadığı için daha uygun fiyatlıdır ve prestijli bir iş adresine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çalışanların daha verimli çalışmasını isteyen ve şirket giderlerinin daha az olmasını isteyen şirketler çoğunlukla sanal ofis uygulamasına geçmektedir. Bu şekilde personeller evden verimli ve çok daha rahat bir şekilde çalışabilmektedir.

 Sanal Ofis Kiralamanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Sanal ofis avantajları şu şekilde sıralanabilir;

Sanal ofislerin maliyetleri çok düşüktür.

Sanal ofis ile şirketler prestijli bir adres edinmektedir.

Şirkete gelen telefonların cevaplanması sağlanır ve kargo yönlendirmeleri de sağlanmış olur. 

Gerekli durumlarda donanımlı toplantı salonları ve ofis ortamından faydalanmanız mümkündür. 

Sanal ofislerin avantajları oldukça fazladır. Ancak bazı uygulamaların şirket personelini zorlaması dezavantaj olarak görülebilmektedir.