Dekorasyon Seramik Karoya Ayna Asarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Seramik Karoya Ayna Asarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Son Güncellenme:

.

Seramik Karoya Ayna Asarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Genel olarak evlerimizdeki mutfak ve banyo duvarları fayans adı verilen seramik yapılardan oluşur. Fayansla kaplı duvarlara ayna, dolap, lavabo, aspiratör, havlu askısı gibi mutfak ve banyo aksesuarları asabilmek için duvarın delinmesi gerekir. Önemli olan nokta ise fayansın hasar görmeden delinmesidir. Seramik karoya ayna asma işlemi için fayansı rastgele bir şekilde delmek, seramik karoların çatlamasına ve kırılmasına neden olabilir. Seramik karoya ayna nasıl asılır, püf noktalar nelerdir sizin için derledik.

Haberin Devamı

Seramik karoya ayna asma işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler

Seramik Karoya Ayna Asarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Fayans delmek için, cam veya seramik delmek amacıyla kullanılan matkap ucu, matkap, içine su doldurulmuş püskürtme şişesi, lastik başlı çekiç ve dübel ( çivinin duvar içinde daha sağlam durması için kullanılan plastik düzenek) gibi malzemeler gerekir. Aynanızı asacağınız fayans duvarını delmeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, duvarın iç kısmında herhangi bir elektrik ya da boru tesisatı olup olmadığıdır. Böyle bir durumda yapacağınız bir işlem, boruların ya da elektrik tesisatının hasar görmesine neden olarak, beklenmedik kötü bir durumla karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Özellikle prizler, elektrik düğmeleri, vanalar ve armatürlerin yakınında bir delik açılması durumunda çok dikkatli olmanız gerekir.

Haberin Devamı

Seramik karoya ayna asma yerinin belirlenmesi

Seramik Karoya Ayna Asarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir kurşun kalem yardımıyla, aynayı asmak istediğiniz noktayı hafifçe fayans üzerinde işaretleyin. İşaretlediğiniz noktayı bir çivi yardımıyla iyice belirginleştirerek matkap ucunun kaymasını önleyebilirsiniz. İşaretleme işlemi için delme noktasını belirlerken, kağıt bant da kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz noktanın üzerine kağıt bant yapıştırarak bandın üzerini kalemle işaretleyebilirsiniz. Kağıt bant, matkap ucunun bandın içerisinden fayansa kolaylıkla ve kaymadan geçmesini sağlar. Delmek istediğiniz alanın tam işaretlenmesi önemlidir. Farklı aynalar farklı şekillerde asılı durur, bu yüzden aynanızın arka tarafında bulunan aparatlara veya özel montaj donanımına sahip olup olmadığını belirlemeniz gerekir. Ölçümleri yaparken mezura kullanabilir ve ölçümlerin doğruluğu için bir başka kişiden daha yardım alabilirsiniz.

Seramik karoda delik açmak için matkap nasıl kullanılır?

Seramik Karoya Ayna Asarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Matkabınızla cam ve seramik delmek için kullanılan özel matkap ucunu takarak yavaş yavaş delme işlemine başlayın. Matkapla dübel için yer açarken, bir yandan su ile açılan deliği sağlamlaştırın. Bu işlemi yaparken zorlanıyorsanız bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Fayans aralarında yer alan derzleri delmek daha kolaydır; ancak derzler ağır eşya ve yük taşımak için çok güçlü değildirler. Delme işlemi sırasında ortaya çıkan moloz kırıntılarını fırça yardımıyla temizleyin. Fayansta açtığınız deliğin içerisine dübeli lastik başlı çekiç ile hafifçe vurarak yerleştirin. Fayanstaki deliğe yerleştirdiğiniz dübele vidanızı sokarak aynanızı rahatça asabilirsiniz. İşlemimiz bu kadar, pasta kesmek kadar kolay!