Dekorasyon Slime İle Ev Temizliği Mümkün!

Slime İle Ev Temizliği Mümkün!

Son Güncellenme:

.

Slime İle Ev Temizliği Mümkün

Son günlerin popüler trendi slime ile stres atmanın yanı sıra evinizi temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Genellikle çocukları eğlendirmek, stres atmak için ev ortamında bile kolaylıkla yapılabilen bu renkli ürünler size ev temizliğinde de büyük kolaylık sağlayabilir. Temizlemenin zor olduğu televizyon kumandaları, klavyeler, tost makinesi gibi mutfak gereçlerinin düğmelerini slime ile kısa sürede temizleyebilir üstelik bu akışkan karışım ile temizlik yaparken bir yandan stres atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Slime nedir?

Slime İle Ev Temizliği Mümkün

Slime dilimizde balçık anlamına gelse de aslında bir çeşit oyun hamuru olarak tanımlanabilir. Akışkan ancak ele yapışmayan bu garip karışım özellikle yeşil renkte üretilerek şaka oyuncağı olarak piyasada yerini aldı. Son birkaç sene dışında varlığından çok haberdar olunmayan bu eğlenceli oyuncak, son günlerde sosyal medyanın da etkisi ile daha önce hiç olmadığı kadar popüler hale geldi. Girdiği kabın şeklini alan ama kaba yapışmayan madde, özellikle ulaşılması zor ve temizliği mecburen ihmal edilen alanların temizliği içinde güzel bir alternatif sunuyor. Siz de ekonomik, eğlenceli ve hızlı bir temizliğe ne dersiniz?

Kendi slimenızı kendiniz yapın

Slime İle Ev Temizliği Mümkün

Slime yapılırken genellikle boraks, gıda boyası, su ve yapıştırıcı kullanılıyor. Ancak siz evinizde bulunan diğer basit malzemelerle de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Evinizdeki malzemelere göre birkaç farklı yöntemle slime yapmanız mümkün. Bir su bardağı tutkal ile bir yemek kaşığı toz deterjan, bir yemek kaşığı şampuanı geniş bir kapta yavaşça karıştırarak kıvamlı bir slime yapabileceğiniz gibi tutkalsız bir tarif de deneyebilirsiniz. Bir yemek kaşığı yoğurdun içine üç yemek kaşığı mısır nişastası katıp yavaşça karıştırdığınızda da benzer bir maddenin oluştuğunu göreceksiniz. Aynı şekilde bir su bardağı tutkalı iyice karıştırdıktan sonra içine kabartma tozu ile birlikte tıraş köpüğü katıp daha sonra da kontak lens losyonu ekleyerek kendi slime'ınızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Slime temizlik için nasıl kullanılır?

Slime İle Ev Temizliği Mümkün

Evinizde hazırladığınız ya da hazır aldığınız bu maddeyi ulaşılması zor her köşenin temizliği için kullanabilirsiniz. Akışkan yapısı sayesinde tüm deliklere, köşelere, temizlemenin en zor olduğu yerlere kolaylıkla girebilen slime, yapışkanlığı ile oradaki tüm kir ve tozu içine hapsedecektir. Zaten masaüstü ve dizüstü bilgisayar klavyelerin temizliği için slime kullanımı oldukça bilinen bir yöntem. Neden bu yöntem mutfak robotlarının düğmelerini temizlemek için de kullanılmasın?

Slime İle Ev Temizliği Mümkün

Yapmanız gereken çok basit, hazırladığınız karışımı temizlemek istediğiniz alanın üzerine yayıp bir süre bekleyin. Daha sonra yavaşça kaldırın, alandaki kirin slime ile beraber çıktığını göreceksiniz. Elektrik süpürgesinin uzanamadığı tüm dip köşeyi bu yöntemle hem çok ekonomik hem de çok kısa sürede temizlemenin keyfini çıkarabilirsiniz.