Püf Noktaları Şömine Nasıl Temizlenir?

Şömine Nasıl Temizlenir?

Son Güncellenme:

.

Şömine Nasıl Temizlenir

Dekoratif anlamda yaşam alanlarınıza farklı bir hava katan, işlevsel anlamda da ihtiyaçlarınızı karşılayan mobilyalara hayatınızda yer açarken onlara hak ettikleri özeni vermeyi ihmal etmeyin. Sahip olduğunuz ve evinizi güzelleştiren eşyaların bakım ve temizliğini ihmal etmediğinizde uzun yıllar boyunca hayatınızın bir parçası olarak kalabilir. Bazı mobilya ve dekoratif ögelerin bakımı diğerlerine göre biraz daha zahmetli gibi görünse de doğru araçlar ile doğru yöntemleri kullandığınızda o kadar da zor olmadığını görürsünüz. Şömine temizliği de bu türden işler arasında yer alır.

Haberin Devamı

Şömine deyip geçmeyin

Şömine Nasıl Temizlenir

Eviniz ne kadar temiz ve düzenli olursa olsun, kirli ve bakımsız bir şömine ortamı hayli dağınık ve pis gösterecektir. Şömine temizliği belki biraz vaktinizi alabilir fakat sonuç buna değer. Ayrıca bakımlı bir şömine size çok daha iyi hizmet eder. Bunun için yapmanız gereken şey, bazı araç gereçleri ve bir kaç temizlik malzemesini bir araya getirmek ve hafta sonunuzun bir kısmını bu işe ayırmak. Büyük ihtimalle şöminenizle ilgili temizlemeniz gereken, bir miktar kurumun bulaştığı kısımlardan ibaret olacaktır. Eğer sorun sadece kurum ise söz konusu temizlik maceranız fazla uzun sürmeyecek demektir. Bahsi geçen şömineyi epeydir ihmal ediyorsanız o zaman biraz daha zamana ve kol gücüne ihtiyaç duyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Birkaç adımda tertemiz bir şömineye kavuşabilirsiniz

Şömine Nasıl Temizlenir

Şömine temizliği için faraş, muşamba, poşet, kahve telvesi (şart değil), süpürge, fırça, çömelerek çalışırken dizlerinizin altına koymak için kalın bir havlu ya da örtü, elektrik süpürgesi, temizlik malzemeleri, eldiven ve eğer mümkünse gözleriniz için bir koruyucuya ihtiyacınız olacaktır. Öncelikle şöminenin önündeki zemini muşambayla ya da ıskartaya çıkmış kıyafetlerle kaplayın. Şöminenin içindeki odunları ve diğer çer çöpü dışarı çıkarın. Atık maddelerin havada dolaşmasını engellemek için küllerin üstüne kahve telvesi serpebilirsiniz. Topladığınız çöpleri şömine küreği ya da bir faraş yardımıyla poşete doldurun. Şöminenin içini baştan aşağı silip süpürün. Arkasından elektrikli süpürgeyle de üzerinden geçin. Kendinize sodyum fosfat ya da sodyum bikarbonat gibi bir temizlik malzemesi seçin. Bu noktada deterjan ya da sirke de tercih edebilirsiniz. Fırçayı temizlik suyuna batırıp şöminenin içini fırçalayın. İz bırakmak istemiyorsanız tabandan başlayarak yukarıya doğru çıkın.

Temizledikten sonra temiz tutmayı unutmayın

Şömine Nasıl Temizlenir

Şöminenin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak bu işlemi birkaç sefer tekrar etmeniz gerekebilir. Şömineniz er ya da geç yeniden pırıl pırıl bir görünüm kazanacaktır! Eğer mevsim müsaitse yakıp karşısına oturarak yorgunluğunuzu atmayı da ihmal etmeyin. Son olarak; en iyi, en kolay ve zahmetsiz şömine temizliğinin düzenli aralıklarla gerçekleştirilen temizlik olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Arayı ne kadar açarsanız işiniz o kadar zorlaşır.