Emlak Üç Boyutlu Baskı Evin Kiracıları Evlerine Yerleşti

Üç Boyutlu Baskı Evin Kiracıları Evlerine Yerleşti

13.05.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:

Dünyanın ilk üç boyutlu baskı evi ilk kiracılarına kavuştu. Hollanda’nın Eindhoven şehrinde bulunan bu ev, Van Wijnen’deki Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nin geliştirdiği inovasyon projesinin sonucudur. 3D baskı ürünü bu ev, biçim özgürlüğü sayesinde tamamen orijinal tasarımı ile de beğeni topluyor.

Üç Boyutlu Baskı Evin Kiracıları Evlerine Yerleşti

Ev, her biri 120 saatlik baskı süresine sahip 24 basılı beton parçadan oluşuyor. Bu elemanlar daha sonra kamyonla şantiyeye taşındı. Evin çatı ve pencereleri şantiyede birleştirildi. 94 metrekarelik bu ev, geniş bir salon ve iki yatak odası ile tek katlı bir yapı. Binanın kendisi, mekânın estetiğine uyan büyük bir kaya şeklindedir. Aynı zamanda çok kalın bir yalıtıma sahip olan ev 0,25 enerji katsayısı ile enerji verimliliğini de sağlıyor.

Haberin Devamı

Üç Boyutlu Baskı Evin Kiracıları Evlerine Yerleşti

3D baskı teknolojisi sayesinde, mimarlar tamamen orijinal ve yeni şekillerde evler hayal edebiliyorlar. Bu ev örneğinde de; tüm düzensizlikleriyle bir tür kaya bloğu görünümü verildi.  Bu yapısıyla, görmeye alıştığımız dikdörtgen evlerden tamamen farklı kavisli duvarlar inşa edildi. Weber Benelux CEO’su Bas Huysmans konuyla ilgili şunları söyledi: “Kavisli, yalıtımlı ve kendinden destekli duvar elemanlarının üç boyutlu basıldığı bu projeyle, inşaatta 3D baskının geliştirilmesinde önemli katkılar sunmuş olduk. Tüm emeği geçenlerle birlikte zorlu bir süreci tamamladık ve çok özel bir ev yaptık.

Üç Boyutlu Baskı Evin Kiracıları Evlerine Yerleşti

Vesteda Baş Yatırım Sorumlusu Pieter Knauff ise şunları ekliyor: “3 boyutlu baskının biçim özgürlüğü, bir evin tasarımında ve deneyiminde büyük bir olasılık alanı yaratıyor. Bu yeni teknik, inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan yenilikçiliğe, bina üretiminin hızlanmasına ve uygun fiyatlı konut inşaatının gerçekleştirilmesine katkı sunuyor.

Haberin Devamı

Kaynak: https://www.3dnatives.com/