Dekorasyon Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Son Güncellenme:

Yalnız yaşamak her ne kadar küçük evlerde yaşamak anlamına gelmese de, pek çok kişi küçük daire tercih ediyor.

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Yalnız yaşamak her ne kadar kural olarak küçük evlerde yaşamak anlamına gelmese bile, yalnız yaşayan pek çok kişi ihtiyaçlar ve ekonomik sebeplerin kesişmesiyle stüdyo tipi ve buna benzer küçük dairelerde yaşamayı tercih ediyor. Isınma, temizlik, bakım maliyeti gibi pek çok noktada avantaj sağlayan ve bir kişi için gayet yeterli olan bu türden evler, elbette beraberinde bazı sorunları da getiriyorlar. Hiç şüphesiz bu sorunlar başında küçük alanları doğru bir şekilde planlayıp yerleştirmeyi gerektiren dekorasyon sorunları yer alıyor. Küçük hacimlere büyük işlevler sığdırmak gerçekten de kolay bir iş değil. Özel olarak üzerinde düşünülmesi, araştırılması ve gerekirse bir uzmandan yararlanılması gereken bu konu başlığında sizlere fikir verebilecek bazı pratik önerileri bir araya getirdik. Siz de kentin baş döndürücü hızdaki koşturmacasında kendi kendine yetmeye çalışan güçlü bireylerdenseniz, bu dekorasyon fikirleri arasında işinize yarayacak alternatifler mutlaka bulacaksınız.

Haberin Devamı

Doğru bölümleme

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Doğru bir bölümleme yapmayı başarabilirseniz, küçük evinizde tahminlerinizin çok ötesinde bir genişlik yaratmayı başarabilirsiniz. Her şeyden önce isabetli bir şekilde yerleştirilmiş bir ara duvar, bir anda her iki tarafını da ayrı ayrı kullanılabilir hale getirecektir. Elbette bu bölümlemeyi plansız bir şekilde yaparsanız duvarın her iki tarafı da kullanılmaz hale gelebilir. Bu riskten kaçınmak için tasarı ve planlama aşaması üzerinde yeterince durmanızda yarar var.

Küçük bir oda yetersiz bir oda demek değildir

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Eviniz ve odalarınız küçükse, konuya “ben buraya nasıl sığışırım?” diye sorarak giriş yapmayın. Bu yaklaşım başlı başına negatif bir anlayışı yansıtıyor. Odanızın ne kadar büyük ya da küçük olduğunun bir önemi yok. Önemli olan tek şey sizin ihtiyacınıza yanıt verebilmesi. Doğru bir tasarımla son derece küçük bir odada bile ihtiyacınız olan her şeyi sağlayabilirsiniz. Burada gördüğünüz küçük ama dört dörtlük oturma odası buna iyi bir örnek.

Haberin Devamı

Pratik tasarımlar

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük alanlardan maksimum randımanla yararlanmanın bir başka önemli prensibi de mümkün olan her alanı birden fazla işlevle kullanmaktır. Basit bir kitaplığı bir bisiklet askısıyla birleştiren bu ilginç mobilya, aynı zamanda kendi kendinize yapabileceğiniz kadar da basit bir yapıda. Bisiklet örneğine takılmaya da gerek yok, aynı prensiple siz de kendi ihtiyacınıza göre bir şey tasarlayabilirsiniz.

Üç işlevli bir salon

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Sırf eviniz küçük diye hiçbir şeyden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Küçük bir evde de bir oturma odasına, bir yemek odasına ve hatta bir çalışma odasına sahip olabilirsiniz. Dahası, parlak bir fikirle bunların hepsine aynı salonun içinde de sahip olabilirsiniz. Üstelik bu üç odayı birleştiren salonu şöminesinden avizelerine kadar son derece şık bir hale getirebilirsiniz. Unutmayın, sizi sınırlayabilecek tek şey aklınız.

Pratik mutfaklar

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Stüdyo tipi evlerde en kolay vazgeçilen yaşam alanlarından biri de mutfaklardır. Yalnız yaşayan insanın sürekli dışarıda yemek yiyeceği varsayımı üzerine mutfaklar çok küçük tutulur, buradan çalınan alan başka odalara aktarılır. Yine de küçük bir mutfak eksik bir mutfak olmak zorunda değildir. Örneğin buradaki gibi parlak bir fikir sayesinde küçücük bir mutfakta bile bir anda bir yemek masası ortaya çıkarabilir, üstelik işiniz bittiğinde sanki hiç orada yokmuş gibi kaldırıp bir kenara koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bol depolama alanı dağınıklıktan kurtarır

Yalnız Yaşayanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Yalnız yaşayanların en önemli sorunlarından bir tanesi de kendilerinden başka kimseye karşı sorumlu olmadıklarından evlerinin kolayca dağılma eğiliminde olmasıdır. Üstelik bu durum zamanla paradoksal bir hale bürünür ve kişinin sosyal hayatını bozmaya başlar. Oysa buna mahkum değilsiniz. Mobilyalarınızı seçerken ve evinizi yerleştirirken, ilk etapta ihtiyacınız yokmuş gibi görünen alternatif depolama alanları, örneğin büyük dolaplar, çekmeceler, bazalar yeri geldiğinde hayat kurtarıcı olabilir. Eşyalarınızı derleyip toparlamada çok işinize yarayacak bu alanlar aynı zamanda evinizi temiz tutmanızı da kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı

Daha fazla resim ve seçenek için: