Güncel Yasak Elma Dizisi Nerede Çekiliyor?

Yasak Elma Dizisi Nerede Çekiliyor?

Son Güncellenme:

.

Yasak Elma Dizisi Nerede Çekiliyor

Fox TV ekranlarında izleyicilerle buluşan Yasak Elma dizisi, iki sezondur ekrana geliyor. Başrollerinde Sevda Erginci, Eda Ece, Onur Tuna, Şevval Sam ve Talat Bulut'un yer aldığı dizinin yapımcılığını Med Yapım üstleniyor. Yönetmenliğini Neslihan Yeşilyut'un yaptığı dizi, rejisi ve mekan seçimleri ile de göz dolduruyor. Yasak Elma, kalabalık oyuncu kadrosu ve entrika dolu hikayesi ile yüksek reytingler alıyor.

Haberin Devamı

Yasak Elma dizisinin konusu

Yasak Elma Dizisi Nerede Çekiliyor

İki genç kız kardeşin hikayesine odaklanan dizide Zeynep, Alihan adlı zengin patronuna aşık oluyor. Diğer kız kardeş Yıldız ise hizmetçiliğini yaptığı Ender Hanım ile anlaşarak onun boşanmada tazminat alabilmesi için kocasını (Halit) ayartıp tuzağa düşürmeyi kabul ediyor. Yıldız'ın zengin olma hayalleri dizinin ilerleyen bölümlerinde onun Halit'in eşi olmasına yol açarken, bitmek bilmeyen para hırsı Alihan'ın Zeynep'in kendisine olan aşkından da şüphe etmesine yol açıyor. Sınıf çatışması, yükselme hayali ve aşk ilişkilerinin işlendiği dizide, sosyetik entrikalar da Ender adlı karakterin oyunları üzerinden ekrana yansıyor.

Yasak Elma dizisinin seti nerede?

Yasak Elma Dizisi Nerede Çekiliyor

Yasak Elma dizisi İstanbul'un fark semtlerinde çekiliyor. Dizinin ilk bölümündeki davet sahnelerinin Hidiv Kasrı'nda çekildiğini görebilirsiniz. Beykoz, Çubuklu'da yer alan görkemli yapının tüm haşmetiyle yer aldığı dizinin çekimleri Sarıyer, Beykoz, Beyoğlu gibi farklı bölgelerde devam ediyor. Dizinin özellikle ikinci sezonunda öne çıkan mekanlardan biri olan, İstanbul Boğazı manzarası ile göz dolduran Sinan'ın evi Cihangir'de yer alıyor. Daha önce birçok dizide ekrana gelen ev, Beyoğlu sırtlarından Boğaz'ı selamlıyor. Dizide yer alan tekne sahneleri için ise Bebek Yat Marinası'nın izniyle çekimler gerçekleştiriliyor. Dizide Alaska olarak gösterilen otel sahnelerinin çekimleri de yine İstanbul'da bir otelin iç alanlarında yapılıyor. Halit Argun'un ofisi olarak kullanılan bina ise Kuruçeşme sahilde bulunuyor. Binanın enfes Kuleli manzarası bölümlerde sıklıkla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Yasak Elma, İstanbul sınırlarını aştı

Yasak Elma Dizisi Nerede Çekiliyor

Dizinin çekimlerinin gerçekleştiği tek yer ise İstanbul değil. Yasak Elma, Hatay'da gerçekleştiği çekimlerle de bölge turizmine katkıda bulundu. Dizinin 6. bölümünde gerçekleşen günübirlik gezi esnasında Alihan ve Zeynep karakterleri, Antakya köprübaşı, Asi kenarı yol boyu ile Samandağ Titüs Tüneli, Beşikli Mağara ile Vakıflı ve Hıdırbey’de Musa Ağacı'nda görüntülendi. Bölgenin efsanelerinin de dile getirildiği dizinin Hatay görselleri ekranda fark yarattı. Yasak Elma'nın ana karakterlerinden Alihan'ın 13. bölümde dinlence mekanı olarak tercih ettiği yer ise Şile'ye bağlı Ağva beldesiydi. Nehir kenarı sahnelerinin yer aldığı dizi izleyenlere enfes manzaralar sunmuştu.