Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiAğızda dağılan kıyır kıyır kurabiye tarifi! Bir ısırıkla kum gibi dağılıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6Kıyır Kıyır Kurabiyenin Püf Noktası

Kıyır Kıyır Kurabiyenin Püf Noktası

Mükemmel kıvamda kurabiyeler yapmak için birkaç basit ama etkili püf noktası var. Kurabiyenin kıyır kıyır olması için tereyağı veya margarin gibi kaliteli yağlar kullanmanız çok önemli. Bu yağlar, kurabiyenin ağızda dağılmasını sağlayan temel unsurlardır.

3/6Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye tarifi Bir ısırıkla kum gibi dağılıyor

Unu dikkatli bir şekilde eklemek, kurabiyenin kıvamını doğrudan etkiler. Hamurun çok sert ya da çok yumuşak olmaması için unu azar azar ekleyerek kıvamı kontrol edin. Kurabiye hamuruna ekleyeceğiniz bir miktar mısır veya buğday nişastası, kurabiyelerin kıyırlığını artırır ve ağızda daha güzel dağılmasını sağlar.

4/6Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye tarifi Bir ısırıkla kum gibi dağılıyor

Kurabiye hamurunu buzdolabında dinlendirmek, kıyırlığını artırır. Hamuru en az 30 dakika buzdolabında bekletmek, daha iyi sonuç almanızı sağlar. Kurabiyelerin altın rengini alması için 160-170 derece fırında, kontrollü bir şekilde pişirin. Çok yüksek ısıda pişirmek, kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.

5/6Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilin
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzerini süslemek için isteğe bağlı olarak pudra şekeri

6/6Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye tarifi Bir ısırıkla kum gibi dağılıyor

Hazırlanışı:

 

Tereyağını, pudra şekerini ve vanilini geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Mısır nişastasını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru küçük parçalara ayırın, elinizle yuvarlayıp şekil verin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, ardından üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

EN ÇOK OKUNANLAR
SURVİVOR ŞAMPİYONU ADEM Mİ, BATUHAN MI Survivor Kim Şampiyon Oldu 2025 İşte Survivor birincisi olan isim
SURVİVOR ŞAMPİYONU ADEM Mİ, BATUHAN MI? Survivor Kim Şampiyon Oldu 2025? İşte Survivor birincisi olan isim
TV YAYIN AKIŞI 14 Haziran 2025 Cumartesi: Bugün TVde ne var Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
TV YAYIN AKIŞI 14 Haziran 2025 Cumartesi: Bugün TV'de ne var? Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
Bugünkü maçlar 14 Haziran 2025: Bugün hangi maçlar var Hangi maç hangi kanalda yayınlanacak
Bugünkü maçlar 14 Haziran 2025: Bugün hangi maçlar var? Hangi maç hangi kanalda yayınlanacak?
MEB LGS örnek sorular 2025: LGS Sözel Bölüm Sayısal Bölüm Örnek Sorular ve LGS Örnek Soruların Çözüm Videosu
MEB LGS örnek sorular 2025: LGS Sözel Bölüm Sayısal Bölüm Örnek Sorular ve LGS Örnek Soruların Çözüm Videosu
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik