Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiAğızda eriyen un kurabiyesi için harcına ekleyin! Pastaneden alınmış gibi olacak
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5HAMURUN YUMUŞAKLIĞINI ARTIRAN DOĞAL MALZEMELER

HAMURUN YUMUŞAKLIĞINI ARTIRAN DOĞAL MALZEMELER

Un kurabiyesi hamurunun ideal kıvamda olması için tereyağı ve pudra şekeri oranı çok önemlidir. Ancak bazı pastane ustaları, kurabiyenin daha yumuşak ve ağızda eriyen bir doku kazanması için mısır nişastası ekler. Mısır nişastası, un oranını dengeleyerek hamurun daha gevrek olmasını sağlar.

3/5PASTANE LEZZETİ İÇİN ÖZEL PÜF NOKTALARI

PASTANE LEZZETİ İÇİN ÖZEL PÜF NOKTALARI

Pastanelerde yapılan un kurabiyeleri hafif vanilya kokusu ve ekstra gevrekliği ile dikkat çeker. Bunu sağlamak için hamura bir tutam tuz eklemek tatları dengeleyerek lezzeti artırır. Ayrıca, az miktarda elma sirkesi veya limon suyu eklemek hamurun daha iyi kıvam almasını sağlar.

4/5Ağızda eriyen un kurabiyesi için harcına ekleyin Pastaneden alınmış gibi olacak

Kurabiyelerin tam kıvamında pişmesi için önceden ısıtılmış fırında düşük sıcaklıkta (160°C) ve uzun sürede pişirilmesi önerilir. Yüksek sıcaklıkta hızlı pişirmek yerine, düşük ısıda yavaş pişirmek kurabiyelerin daha yumuşak ve ağızda dağılan bir doku kazanmasını sağlar.

5/5KURABİYEYİ MÜKEMMEL HALE GETİREN SON DOKUNUŞ

KURABİYEYİ MÜKEMMEL HALE GETİREN SON DOKUNUŞ

Fırından çıkan un kurabiyelerinin üzerine ılık haldeyken pudra şekeri serpmek onların daha pastane görünümünde olmasını sağlar. Eğer daha farklı bir aroma katmak isterseniz, hamura tarçın, rendelenmiş limon kabuğu veya bir çay kaşığı bal ekleyerek tarifinize özgün bir dokunuş yapabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler İşte yayın günleri
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler? İşte yayın günleri!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNBden 0 Faizli Kredi Fırsatları
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNB'den 0 Faizli Kredi Fırsatları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik