Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiAnkara Usulü Öllüğün Körü tarifi ve malzemeleri 🍽️ Gelinim Mutfakta Öllüğün Körü tarifi nasıl? Öllüğün Körü ismi nereden geliyor?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3Ankara Usulü Öllüğün Körü tarifi ve malzemeleri 🍽️ Gelinim Mutfakta Öllüğün Körü tarifi nasıl Öllüğün Körü ismi nereden geliyor

Rivayete göre Ankara Çankaya'ya ait bir yemek olan Öllüğün Körü'nün adı şu şekilde oluşmuştur: Bir kişi kıymalı ve peynirli erişte pişirirken komşusu ısrarla "Ne yemek yapıyorsun?" diye sorar. Israrla sorulara sinirlenen kişi Ankara şivesiyle elinin körü demek yerine "Öllüğün Körü" cevabını verir. Yemeğin adı bu diyalogdan gelir.

ANKARA USULÜ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ MALZEMELERİ

200 gram kıyma
300 gram erişte
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

Erişteyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 kase süzme yoğurt

3/3ANKARA USULÜ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ TARİFİ

ANKARA USULÜ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ TARİFİ

Öncelikle bir kaba 2, 5 litre su konulur.
Kaynamaya başladıktan biraz tuz ve erişteler ilave edilir. Ara ara karıştırılır.
Diğer tarafta 1 çorba kaşığı tereyağ ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kıymalar rengi dönene kadar kavrulur.
Soğanları ilave edilir.
Tuz ve karabiberi de konulup orta ateşte soğanlar ölene kadar kavrulur.
10-12 dk haşlanan erişteler süzgeç yardımıyla süzülür.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ ve yarım çay bardağı sıvı yağ konulur.
Yağın içine iri parçalanan cevizler eklenerek 1-2 dk orta ateşte, yakmadan kavrulur.
Kavrulan cevizlerin üzerine, süzülen erişteler eklenip karıştırılır ve yemeğimiz servise hazır.

EN ÇOK OKUNANLAR
SINAV HABERLERİ 📚 YKS çıkmış sorular 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri
SINAV HABERLERİ 📚 YKS çıkmış sorular! 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar? YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır? İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri!
Hakan Candan kimdir Nihal Candanın babası Hakan Candan ne iş yapıyor
Hakan Candan kimdir? Nihal Candan'ın babası Hakan Candan ne iş yapıyor?
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi son dakika | Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi son dakika | Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar?
FED FAİZ KARARI AÇIKLANIYOR FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak
FED FAİZ KARARI AÇIKLANIYOR! FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik