Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiASGARİ ÜCRET 2023 toplantı tarihleri takvimi || Aralık'ın kaçında asgari ücret için görüşmeler yapılacak? ASGARİ ÜCRET ZAMMI ne kadar olacak?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/5ASGARİ ÜCRETTE NİHAİ KARAR ARALIK SONU DEĞİL DE DAHA ERKEN BİR TARİHTE BELİRLENEBİLİR Mİ

ASGARİ ÜCRETTE NİHAİ KARAR ARALIK SONU DEĞİL DE DAHA ERKEN BİR TARİHTE BELİRLENEBİLİR Mİ?

Daha önceki toplantıların 4. sefere uzamasının sebebi tarafların uzlaşamamasıydı. Eğer oy birliği olursa 3. toplantıda da bu karar alınabilir. Toplantılarda şöyle bir durum söz konusu: Hem işveren hem işçi kesimlerinin temsilcileri bilimsel veriler üzerinde çalışıyor. Asgari ücretin belirlenmesinin bir kıstası yoktur. Enflasyon oranında belirlenme şartı da yoktur. Ama bilimsel veriler üzerinde taraflar çalışmaktadır. Bu çalışma en fazla aralık sonu itibarıyla bitecektir.”

4/5TÜRK-İŞ asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı

TÜRK-İŞ asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı

"7 BİN 785 LİRA KIRMIZI ÇİZGİ"

Hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci ilerletmek istediklerini söyleyen Atalay, 7 bin 785 liranın altındaki rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti. "Kırmızı çizgi bu onun üzerine çıkmak gerekiyor" dedi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini belirterek, "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

Atalay sözlerine şöyle devam etti: "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli"

5/5ASGARİ ÜCRET SON ZAMLARI

ASGARİ ÜCRET SON ZAMLARI

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücrete, 2022 Ocak ayında tarihin en yüksek artışı yapıldı.

Asgari ücret, yaklaşık yüzde 50 zamla brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlendi.

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte ise asgari ücret yüzde 30'luk bir artışla net 5 bin 500 liraya çıktı.

EN ÇOK OKUNANLAR
MSÜ TERCİH SONUÇLARI SON DURUM NE❓ MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı
MSÜ TERCİH SONUÇLARI SON DURUM NE❓ MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı?
Son Dakika Ordu hava durumu nasıl 17 Haziran 2025 Ordu Valiliğinden uyarı: Orduda denize girmek yasak mı
Son Dakika Ordu hava durumu nasıl? 17 Haziran 2025 Ordu Valiliği'nden uyarı: Ordu'da denize girmek yasak mı?
Temmuzda EMEKLİ AYLIĞI ne kadar olur 2025 Emekli maaşı zammı için tahminler neler İşte 5 aylık enflasyonla emekli zammı oranı
Temmuz'da EMEKLİ AYLIĞI ne kadar olur? 2025 Emekli maaşı zammı için tahminler neler? İşte 5 aylık enflasyonla emekli zammı oranı
Bu ayki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak İşte TCMB takvimi
Bu ayki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak? İşte TCMB takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik