Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiAYLIK HABERİ 💸 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI - AYLIĞI NE KADAR OLDU? 16 Temmuz bugün hangi emeklilere zam yapıldı? İşte yeni en düşük emekli maaşı tutarı...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

"Emeklilerimize dosya bazında 10 bin TL olarak asgari ödeme tutarını 12 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasına, hizmet edecek kayıt dışılıkla mücadelemize katkı sağlayacak bu düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyorum."

3/5KAÇ KİŞİ ETKİLENECEK, BÜTÇEYE MALİYETİ NE

KAÇ KİŞİ ETKİLENECEK, BÜTÇEYE MALİYETİ NE?

Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye tamamlanması halinde. 2024 yılı Temmuz aralık dönemi içerisinde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 703 bin kişi. Toplam bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL’dir.

Bunu yıllara böldüğünüzde bu maliyetin bütçemize çok daha fazla bir yük getirdiğini de ifade etmek isterim.

4/5ZAMLI MAAŞLAR BU AYA YETİŞİR Mİ

ZAMLI MAAŞLAR BU AYA YETİŞİR Mİ?

"Kanunlaşma süreci var. Yürürlük sürecini mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenleyeceğiz."

TÜM EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM SORUSUNA CEVAP!

Bütçemizin büyüklüğü belli. 11 trilyon 89 milyar TL. Bunun içerisinde 6 Şubat depremlerine yönelik olarak bütçe karşılığı olarak 1 trilyon 100 milyar TL ayırmış durumdayız. Yine seçimlerden önce toplam emeklilik sistemine 2.5 milyona yakın bir emekli dahil oldu. Bununda bütçemize getirdiği önemli bir yük var. Bizim için önemli olan bütçe dengesi içerisinde OVP’ye bağlı kalarak, her bir ödemenin karşılığını oluşturarak bir disiplin içerisinde bütçeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz.

5/5TÜM EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM SORUSUNA CEVAP

TÜM EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM SORUSUNA CEVAP!

"Önümüzdeki dönem inşallah emeklilik sisteminde daha dengeli, daha adil, bir uygulamayı hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunun için gelir kalemi oluşturmak lazım. Bütçe disiplinini bozmadan sistem inşa etmemiz lazım, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde enflasyonun ciddi oranda düşmeye başlaması ve enflasyonla beraber bütçe disiplinini elden bırakmadan bu konuda sabit gelirli vatandaşlarımızın gelirini artıracak noktasında gayretimiz, çabamız devam edecektir. Bu konularda çalışmaya devam ediyoruz.

Burada biz vergi adaletinin sağlanması, kayıt dışılıkla mücadele, aynı zamanda çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması hususunda, vergi kayıpları kaçaklarının azaltılmasında ciddi bir emek sarf ediyoruz. Tekliflerimiz bunu içeriyor."

EN ÇOK OKUNANLAR
YKS çıkmış sorular 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri
YKS çıkmış sorular! 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar? YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır? İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri!
18 HAZİRAN EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
18 HAZİRAN EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
Bakliyatların kelebeklenmesini önleyen tüyo Kavanozuna birkaç yaprak atın
Bakliyatların kelebeklenmesini önleyen tüyo! Kavanozuna birkaç yaprak atın
Süper Lig fikstür çekimi ne zaman 2025 - 2026 Trendyol Süper Lig yeni sezonu ne zaman başlayacak
Süper Lig fikstür çekimi ne zaman? 2025 - 2026 Trendyol Süper Lig yeni sezonu ne zaman başlayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik