Somon, sardalya ve ceviz gibi omega-3 yağ asitlerinden zengin besinler, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Omega-3 yağları, vücutta iltihaplanmayı azaltarak kanser riskini düşürdükleri öngörülmektedir.
İnek, keçi ya da koyun sütünden ve bakteri ve maya kültürlerinin bir karışımı olan kefir taneleriyle yapılan kefir yüksek probiyotik içerir. Bağırsak florasını dengeleyen kefir, sindirimi hızlandırır ve gaz, şişkinlik gibi rahatsızlıkları azaltır.
Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanserle savaşan bileşenler içerir. Allicin adlı madde kanser hücrelerinin yayılmasını engelleyici etkileriyle bilinir. İçeriğindeki prebiyotik bileşikler, faydalı bakterilerin büyümesini artırır.
Antioksidanlar ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Vücutta iltihaplanmayı azaltır ve kanser riskini düşürmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri ve E vitamini içerikleriyle bağışıklık sistemini destekler. İçeriğindeki omega-3 yağ asitleri bağırsaktaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
Yoğurt, bağırsak sağlığını beslemenin harika bir yoludur. Fermente ve probiyotik bir gıda olan yoğurtta faydalı mikroplar yer alır ve bağırsaklarımızdaki bakteri dengesini iyileştirmek için çalışır.
Zerdeçal, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip bir baharattır. Kurkumin adı verilen aktif maddesi kanser hücrelerinin büyümesini durdurabilir ve bağışıklık sisteminin kanser hücreleriyle savaşmasına yardımcı olabilir. Kurkumin bileşiği, bağırsaktaki iltihaplanmayı azaltır ve sindirim sistemini rahatlatır.