Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBaharatların bozulduğu nasıl anlaşılır? Bu yöntemlerle bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/7KOKUSU ZAYIFLAMIŞSA TAZELİĞİNİ YİTİRMİŞ OLABİLİR

KOKUSU ZAYIFLAMIŞSA TAZELİĞİNİ YİTİRMİŞ OLABİLİR

Taze baharatlar, güçlü ve keskin bir kokuya sahiptir. Eğer elinizdeki baharatı kokladığınızda neredeyse hiç aroma alamıyorsanız veya kokusu belirgin şekilde zayıflamışsa, büyük ihtimalle tazeliğini kaybetmiştir. Baharatın kokusunu test etmek için bir miktar elinize alıp ovuşturabilirsiniz. Eğer keskin bir aroma yayılmıyorsa, baharatınız bayatlamış olabilir.

4/7TADINDA FARKLILIK VARSA DİKKAT

TADINDA FARKLILIK VARSA DİKKAT!

Baharatların bozulduğunu anlamanın en etkili yollarından biri de tadına bakmaktır. Küçük bir miktar alıp dilinizin ucuna dokundurduğunuzda, baharatın güçlü ve keskin bir tat bırakması gerekir. Eğer tadı beklediğiniz gibi yoğun değilse veya garip bir tat alıyorsanız, baharat bayatlamış ya da bozulmuş olabilir.

5/7NEMLENME VE TOPAKLANMA BOZULMANIN HABERCİSİ

NEMLENME VE TOPAKLANMA BOZULMANIN HABERCİSİ

Baharatlar kuru ve serin ortamlarda saklanmalıdır. Eğer saklama koşulları uygun değilse, zamanla nemlenerek topaklanmaya başlarlar. Topaklanma, baharatın içerisinde nem oluştuğunun bir göstergesidir ve bu da küflenme riskini artırır. Nemlenmiş baharatları kullanmak sağlık açısından risk oluşturabileceğinden, bu tür baharatları tüketmemek en iyisidir.

6/7KÜF VE BÖCEKLENME VARSA HEMEN ATIN

KÜF VE BÖCEKLENME VARSA HEMEN ATIN

Baharatlar uzun süre açıkta ya da nemli ortamlarda bırakıldığında küflenme ve böceklenme görülebilir. Kavanozun içinde ya da baharatın yüzeyinde küf lekeleri fark ederseniz kesinlikle kullanmamalısınız. Ayrıca bazı baharatların içinde küçük böcekler ya da larvalar oluşabilir. Bu gibi durumlar hijyen açısından tehlikelidir ve baharatın doğrudan çöpe atılması gerekir.

7/7BAHARATLARI NASIL UZUN ÖMÜRLÜ TUTABİLİRSİNİZ

BAHARATLARI NASIL UZUN ÖMÜRLÜ TUTABİLİRSİNİZ?

Baharatların bozulmasını önlemek için serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklamalısınız. Cam kavanozlar, baharatların tazeliğini koruması için ideal bir saklama yöntemidir. Ayrıca baharatları ısı kaynaklarından ve nemden uzak tutmak, ömürlerini uzatmaya yardımcı olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Muharrem ayının 10. günü ne zaman Aşure günü ne zaman, hangi gün
Muharrem ayının 10. günü ne zaman? Aşure günü ne zaman, hangi gün?
KPSS BAŞVURU EKRANI 💻 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır KPSS lisans sınavı ne zaman
KPSS BAŞVURU EKRANI 💻 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır? KPSS lisans sınavı ne zaman?
BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI | BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI | BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
PAEM AMİRLİK YAZILI SINAVI ne zaman Amirlik Eğitimi Yazılı Sınavı kayıt ne zaman ve nasıl yapılır
PAEM AMİRLİK YAZILI SINAVI ne zaman? Amirlik Eğitimi Yazılı Sınavı kayıt ne zaman ve nasıl yapılır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik