Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBal kabağı seçerken mutlaka dikkat edin! Lokum gibi kabak tatlısı için böyle olması gerekiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/7KABUĞUN SERTLİĞİ KALİTEYİ GÖSTERİR

KABUĞUN SERTLİĞİ KALİTEYİ GÖSTERİR

Bal kabağının kabuğu, kalitesini belirlemede önemli bir kriterdir. Sert, pürüzsüz ve çatlak olmayan kabuklar tercih edilmelidir. Kabuk ne kadar sertse, içindeki etli kısım o kadar yoğun ve lezzetlidir. Çatlamış veya yumuşamış kabuklar, kabağın bayat olduğunun işaretidir.

4/7AĞIRLIĞI VE YOĞUNLUĞU ÖNEMLİDİR

AĞIRLIĞI VE YOĞUNLUĞU ÖNEMLİDİR

Bal kabağını seçerken elinize alıp tartmanız gerekir. Aynı boyuttaki iki kabak arasında daha ağır olanı seçmek, tatlınızın lezzeti açısından doğru bir tercih olacaktır. Ağır kabak, içinin dolgun ve sulu olduğunu gösterir.

5/7ŞEKİL VE BOYUT NASIL OLMALI

ŞEKİL VE BOYUT NASIL OLMALI?

Bal kabaklarının şekli ve boyutu, tatlı yapımında oldukça önemlidir. Orta büyüklükte ve simetrik olan kabaklar genellikle daha lezzetlidir. Çok büyük kabaklar, genellikle lifli bir yapıya sahip olabilir ve istenen yumuşak kıvamı vermeyebilir.

6/7KESTİĞİNİZDE RENGİ CANLI VE KOKUSU TAZE OLMALI

KESTİĞİNİZDE RENGİ CANLI VE KOKUSU TAZE OLMALI

Bal kabağını kesmeden önce dış özelliklerini kontrol ettiniz, peki ya içi? Kabak kesildiğinde iç kısmının canlı turuncu renkte olması ve taze bir koku yayması gerekir. Rengi açık veya kokusu ağırlaşmış kabaklardan uzak durun. Tatlı için ideal bal kabağı, canlı renkte ve hoş kokulu olandır.

7/7BAL KABAĞINI SAKLAMA VE PİŞİRME TÜYOLARI

BAL KABAĞINI SAKLAMA VE PİŞİRME TÜYOLARI

Bal kabağını seçtikten sonra doğru bir şekilde saklamak ve pişirmek, tatlınızın lezzetini artırır. Kabak dilimlerini hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza ederek tazeliğini koruyabilirsiniz. Pişirme sırasında düşük ısıda uzun süre pişirmek, kabak tatlınızın lokum gibi olmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gerekenler Mineral filtreli mi kimyasal filtreli mi seçilmeli
Güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gerekenler! Mineral filtreli mi kimyasal filtreli mi seçilmeli?
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
Japonların uzun yaşam sırrı Bu besinleri düzenli olarak tüketiyorlar
Japonların uzun yaşam sırrı! Bu besinleri düzenli olarak tüketiyorlar
Haziran ayı enflasyon beklentisi nedir 6 Aylık enflasyon farkı ne zaman açıklanır Gözler TÜİKte...
Haziran ayı enflasyon beklentisi nedir? 6 Aylık enflasyon farkı ne zaman açıklanır? Gözler TÜİK'te...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik