Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBalıkçılardan hamsi tavanın en önemli kriteri! Bu 3 şey balığı taze sayıyormuş: Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/8BALIK SEÇERKEN ÜÇ ŞEYE DİKKAT

BALIK SEÇERKEN ÜÇ ŞEYE DİKKAT

Hamsinin taze olması lezzet için en önemli kriterdir.

Taze hamsinin;

parlak gözleri,
gümüş rengi
sıkı yapısı vardır.

Balıklar kokuşmamış, derisi sağlam ve diri olmalıdır.

3/82. Doğru Temizleme

2. Doğru Temizleme

Hamsiyi dikkatlice ayıklayın, kılçıklarını temizleyin ve iyice yıkayın. Suyunun tamamen süzülmesini bekleyin, aksi halde balıklar yağı çekebilir.

4/83. Un ve Mısır Unu Karışımı

3. Un ve Mısır Unu Karışımı

Balıkları kaplamak için mısır unu ve normal unu karıştırmak kıtırlık sağlar. İsteğe göre sadece mısır unu da kullanılabilir. Un karışımına bir tutam tuz eklemek lezzeti artırır.

5/84. Düzgün Dizilim

4. Düzgün Dizilim

Hamsileri tavaya sırt sırta gelecek şekilde dizin. Aynı yöne bakmaları, eşit pişmelerini sağlar ve estetik görünüm sunar.

6/85. Sıcak ve Az Yağ

5. Sıcak ve Az Yağ

Tavayı iyice ısıtın ve kızgın yağa balıkları koyun. Yağ fazla olursa hamsiler ağırlaşır; az yağ daha hafif ve kıtır bir sonuç verir.Pişirme sırasında tavayı sallayarak hamsilerin yapışmasını önleyin.

7/86. Ters Çevirme

6. Ters Çevirme

Hamsileri düz bir tabak veya kapak yardımıyla çevirin. Ters yüz etmek için tavayı ani hareketlerle döndürün. Bu, balıkların dağılmadan çevrilmesini sağlar.

8/87. Doğru Pişirme Süresi

7. Doğru Pişirme Süresi

Her iki tarafını da 4-5 dakika kadar kızartın. Fazla pişirirseniz balıklar kuruyabilir, az pişirirseniz içi çiğ kalabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar 2025 Sağlık raporu ücretleri
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar? 2025 Sağlık raporu ücretleri
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı? Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar? İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman
LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman?
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik