Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBAL KABAĞI DOLMASI TARİFİ; Bal Kabağı Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte yapılışı ve tarifi...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/3BALKABAĞI DOLMASI TARİFİ VE YAPILIŞI

BALKABAĞI DOLMASI TARİFİ VE YAPILIŞI

Harç Hazırlama

 

1- Rendelenmiş veya diş diş doğranmış soğanları geniş yüzeyli bir tavaya koyunuz. Orta ateşte zeytinyağı ilavesi ile karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz ve kıymayı ekleyiniz.

 

2- Kıymayı da soğanlarla karıştırarak kavurduktan sonra tavaya ezilmiş sarımsak dişlerini, ince kıyım maydanoz ve naneleri, 1 çay bardağı suda sulandırılmış salçayı, yıkanmış pirinçleri, karabiberi, tuzu katınız. Tüm malzemeyi karıştırınız.

 

Dolmaları hazırlama

 

1- Bal kabağı dilimlerinin dış sert kabuklarını soyunuz ve her bir dilimi enlemesine 3 eşit parçaya bölünüz.

 

2- Her bal kabağı parçasını uçlarından kopmayacak şekilde ortadan boylamasına doğru yarınız. Tuzlayıp, biberleyiniz.

 

3- Yarılmış kısımları hafif kaldırarak açınız ve içine kaşık kaşık harç doldurunuz. Doldurulmuş kabakları fırın kabına yan yana diziniz ve 1 çay bardağı suyu katınız.

 

4- Fırın kabını folyo kağıdı ile kapatınız. Önceden 180 derece kızdırılmış fırına veriniz.

 

5- Yaklaşık 45-50 dakika sonra folyo kağıdını alınız ve kabı tekrar fırına veriniz.

 

6- Yaklaşık 15-20 dakika sonra kabaklar kolayca çatal batıncaya kadar piştiğinde kabı fırından alınız.

 

7- Kabakları servis kabına alınız. Üzerlerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da kırmızı pul biber ve nane ile kızdırılmış tereyağını gezdirip sofraya veriniz.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR
10. Yargı Paketi son durum | Yeni infaz düzenlemesi kapsamı ne Özel infaz düzenlemeleri içeriği nasıl
10. Yargı Paketi son durum | Yeni infaz düzenlemesi kapsamı ne? Özel infaz düzenlemeleri içeriği nasıl?
Bayram bittikten sonra okullar ne zaman açılıyor 9 Haziran okullar tatil mi, 9 Haziran 2025 Pazartesi bayram mı
Bayram bittikten sonra okullar ne zaman açılıyor? 9 Haziran okullar tatil mi, 9 Haziran 2025 Pazartesi bayram mı?
TV AKIŞI 📺 Bugün maç var mı, hangi maçlar var 7 Haziran bugünkü maçlar saat kaçta, hangi kanalda
TV AKIŞI 📺 Bugün maç var mı, hangi maçlar var? 7 Haziran bugünkü maçlar saat kaçta, hangi kanalda?
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YKS ne zaman, kaç gün kaldı TYT, AYT, YDT sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 Üniversite sınavı YKS ayın kaçında, saat kaçta
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YKS ne zaman, kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 Üniversite sınavı YKS ayın kaçında, saat kaçta?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik