Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBalon gibi kabaran poğaçanın sırrı buymuş meğer! Süt yerine koyunca puf puf oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6SÜT YERİNE BU MALZEMEYİ KULLANIN

SÜT YERİNE BU MALZEMEYİ KULLANIN

Klasik poğaça tariflerinde genellikle süt tercih edilir. Ancak hamurun daha fazla kabarmasını sağlamak için kullanılan alternatif bir malzeme var: Maden suyu! İçeriğindeki mineraller ve gazlı yapısı sayesinde hamuru daha hızlı kabartarak pastane usulü poğaçalar yapmanızı sağlar.

3/6Balon gibi kabaran poğaçanın sırrı buymuş meğer Süt yerine koyunca puf puf oluyor

Maden suyu, hamurun iç yapısını gevşetir ve daha fazla hava almasını sağlar. Böylece pişme sırasında hamur daha iyi kabarır ve yumuşacık bir kıvam alır. Sadece süt yerine değil, su yerine de kullanıldığında aynı etkileyici sonucu alabilirsiniz.

4/6MAYALANMA SÜRECİNİ DOĞRU YÖNETİN

MAYALANMA SÜRECİNİ DOĞRU YÖNETİN

Poğaçaların tam kıvamında olması için hamurun iyi mayalanması gerekir. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var:

Hamurun mayalanma süreci için ideal sıcaklık ılık bir ortamdır. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp en az 40-50 dakika dinlendirmelisiniz. Mayanın aktifleşmesi için az miktarda şeker eklemek gereklidir. Bu, mayalanma sürecini hızlandırır ve hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Çok fazla un eklemek hamuru sertleştirir. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde etmek için azar azar un ekleyerek yoğurmalısınız.

5/6FIRINDA PİŞİRME TEKNİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

FIRINDA PİŞİRME TEKNİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Poğaçaların güzel kabarması için fırında doğru şekilde pişirilmesi şarttır. Öncelikle fırının önceden ısıtılmış olması gereklidir. 180-190 derece ideal sıcaklıktır. Ayrıca poğaçaları fırına koymadan önce üzerlerine yumurta sarısı sürmek, daha parlak ve iştah açıcı görünmelerini sağlar.

Poğaçalar fırına girdikten sonra ilk 10-15 dakika fırının kapağını açmamak önemlidir. Aksi halde içindeki sıcak hava dışarı çıkacak ve hamurun kabarması zorlaşacaktır.

6/6Balon gibi kabaran poğaçanın sırrı buymuş meğer Süt yerine koyunca puf puf oluyor
EN ÇOK OKUNANLAR
Bugün meydana gelen son depremler listesi En son nerede kaç şiddetinde deprem oldu Kandilli Rasathanesi/AFAD son depremler listesi...
Bugün meydana gelen son depremler listesi! En son nerede kaç şiddetinde deprem oldu? Kandilli Rasathanesi/AFAD son depremler listesi...
YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak 2025 YKS: TYT, AYT, YDT sonuç tarihi hangi gün, kaç gün kaldı
YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? 2025 YKS: TYT, AYT, YDT sonuç tarihi hangi gün, kaç gün kaldı?
SÜPER LOTO SONUÇLARI: 29 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları sorgulanır Süper Loto sorgulama ekranı
SÜPER LOTO SONUÇLARI: 29 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları sorgulanır? Süper Loto sorgulama ekranı
ŞANS TOPU SORGULAMA EKRANI📍 29 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU SORGULAMA EKRANI📍 29 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı! Şans Topu nasıl sorgulanır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik